| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
mitcd Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 24, 2009 16:05 Заглавие: |
|
|
| Тогава значи че всички специалисти и разработчици от SONY ,Panasonic и други не си навиват правилно трафовете.Повярвай на празен ход почти всички греят.За мене отговора е ясен -защото така постигат по голяма мощност.Един траф може да се навие по 1000 различни начина стига да е безопасен и да върши работа.Казвам ти го като практик не като зубър дето не може и една спойка като хората да направи. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pilgrim Опитен потребител

Регистриран на: 24 Яну 2007 Мнения: 347 Местожителство: wild,wild world
|
Пуснато на: Нед Май 24, 2009 16:19 Заглавие: |
|
|
всеки трансформатор грее - затова в радиокасетофоните и подобна електроникао се завъждат хлебарки- въпросът е колко грее и дали е нормално- например нисковатовите трафчета на АNG имат партиди когато се стопяват- причина- желязото е калпаво, ниска индукция -и брой на навивки е прекалено малък за тази индукция.
а японските са на ръба обаче не се скапват- причина- по- малко навивки- повече място за изолация- ако си забелязал прозорците на макарите са пълни.Няма точна допустима температура защото различните трансформатори са за различни условия _________________ Руски форум. Задаваш въпрос, после ти отговарят.
Израелски форум. Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум. Задаваш въпрос, после дълго ти разказват колко си тъп. |
|
|
 |
mitcd Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 24, 2009 16:26 Заглавие: |
|
|
Приятелю значи аз навивам японски трафове.Макар че мразя траф да грее.Не се ядосвай че не ги изчислявам.Преди да почна да ги навивам като хората съм стопил не един  |
|
|
 |
bvgdzk Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 25, 2009 1:33 Заглавие: |
|
|
Колеги я си помислете дали мощността на един трансформатор не е най важния параметър.А сечението на магнипровода не зависи ли от какъв материал е направен? и от там броя на навивките на волт. А работната температура не се ли избира от конструктора.? И защо има различни по профил магнитопроводи.Който има претенции че е навивал много трафове или поне им разбира нека ми каже при какви сечения на магнитопровода и на проводника материалите на трафа са най евтини./труда го оставяме настрана/И ЗАЩО ЛИ СТАНАХА МОДЕРНИ ОТНОВО ТОРОИДИТЕ???  _________________ няма сложни неща в техниката-трябва само да се досетиш и да ги направиш
акъл -полезен ми дай ---------пари сам ще си направя
Обучение за работа с PROTEL99 |
|
|
 |
pilgrim Опитен потребител

Регистриран на: 24 Яну 2007 Мнения: 347 Местожителство: wild,wild world
|
Пуснато на: Пон Май 25, 2009 4:59 Заглавие: |
|
|
| bvgdzk написа: | | ......А сечението на магнипровода не зависи ли от какъв материал е направен? и от там броя на навивките на волт. ...... |
Покъртително!
Тук колегата смесва физически и геометрически параметри и ще получи яйца на очи!
За последно- обърни внимание на различната индукция.Мощноста не зависи от сечението, ами от обема.
Аз спирам дотук. _________________ Руски форум. Задаваш въпрос, после ти отговарят.
Израелски форум. Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум. Задаваш въпрос, после дълго ти разказват колко си тъп. |
|
|
 |
hesoyam Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Май 25, 2009 10:56 Заглавие: |
|
|
| mitcd написа: | | Приятелю остави тия сметки.Навии 10 намотки на вторичната-мери и ще разбереш колко намотки ще са ти нужни за дадения волтаж. |
Преди да се изсмее някой, искам да кажа че съм абсолютен новак...
Не искам да го пипам, просто искам да разбера колко и какво може.
Ще си правя усилвател и потърсих какво имам... Едно време имаше много уреди, които бяха стари, и като всяко дете, разглабях. Но не сам оразглобих, ами и счупих и изхвърлих... Да си се чудя на акъла. Ако знаете колко трафчета съм счупил и развил и изкривил и... Така е... детешка работа Сега щяха да ми свършат работа, но остана само този траф... като по- чудо. В момента не е при мен, но скоро ще го видя и ще се опитам да изчисля по обозначените намотки нещата. Дано свърши работа, че един тороидален си е доста пари.
Прочетох какво сте писали и ще използвам всичко. Благодаря на всички отзовали се!  |
|
|
 |
mitcd Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 25, 2009 16:22 Заглавие: |
|
|
Не искам да го пипам, просто искам да разбера колко и какво може.
Ами що не почна от тука.Вземи един мултицет и мери или питай някой от форума това са познати трафове все некой ще се сети. |
|
|
 |
hesoyam Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Май 25, 2009 18:38 Заглавие: |
|
|
Извинявам се за неправилното изказване! Доведах толково много грижи на всички, които писахте толкова много. Но поне разучих някои неща! Мерси много! Ще потърся мултицет и ще го измеря.
Ако някой знае нещо за такова трафче, нека пише! Не вярвам да вади повече от 9 волта за съжаление... Ше го видим
Още веднъж, сърдечно благодаря!  |
|
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Пон Май 25, 2009 19:47 Заглавие: |
|
|
"Мощноста не зависи от сечението, ами от обема."
Това е точно така, но табличката, по-горе, е свързана с определено
сечение на сърцевината /в случая, се отнася до Ш-образни магнитопроводи,
с магнитна индукция B=1Т/. За да се ползва за Ш-образни лентови, ще
трябва и "приравнителен коефициент" за обемите, тъй като е ясно, че
при еднакво сечение на двата вида сърцевини- обемите са различни, а от там
мощностите, и съответно навивките на волт.Така, че на практика, табличката,
няма как да е "универсална" за всички /едва ли не/ видове трафове.
Тава имах предвид по-горе... |
|
|
 |
bvgdzk Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 25, 2009 21:35 Заглавие: |
|
|
pilgrim и вие други колеги навивали ли ст е някога трафове?Да сте чували няккога термина силициева ламарина пермалой и използват ли се те при трансформаторите.Ако не стечували повече не се излагайте да пишете за трансформатори-яснисте ми.И все пак не чух конкретен отговор на въпроса ми за най икономичен траф
И все пак колега тези трафчета са маломощни Доколкото си спомням напрежението е около 21 волта на изхода на трафа _________________ няма сложни неща в техниката-трябва само да се досетиш и да ги направиш
акъл -полезен ми дай ---------пари сам ще си направя
Обучение за работа с PROTEL99 |
|
|
 |
|