| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
elektrik216 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 26, 2009 23:34 Заглавие: |
|
|
Разбирам, че психологията е далеч по-различна наука от точните науки(математика,физика,химия,електротехника)...ама за да ти помогнем трябва да знаем по-скоро не с какво, а спрямо какво измери потенциалите, пример: нулата спрямо зануляването; водопровода спрямо нулата... и тн??? _________________ Тролеите напред!!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
horazio Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Май 26, 2009 23:38 Заглавие: |
|
|
Извинявам се за офтопика, но смятам, че надменното и подигравателно отношение към членовете на форума е неуместно, некоретно и израз на незрялост. Ако сте тук да се подигравате на хората доказвайки си колко сте велики пишете си един на друг, не на мен. Очаквам помащ, а не подигравки. телефона ми е 0887408242 който желае да ми звънне да се спазарим за цена и да ми свърши работа!
предварително благодаря!
Млежата в къщата е с два кабела - фаза и нула като нулата в контактите е свързана и с пластините - много здраво - проверих, а писалката с която мерих е като фазомер - опираш пръстче на металното копче и на дисплея излиза волтажа. На парното ми се стори неуместно да меря като нула с мултицет, тъй като е с пластмасови тръби. _________________ Не съм много умен!
Последната промяна е направена от horazio на Вто Май 26, 2009 23:43; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
elektrik216 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 26, 2009 23:41 Заглавие: |
|
|
Тъй като последния отговор беше мой, надявам се да не съм капката, която е преляла чашата...просто както казах,че за да помогнем трябва да имаме инфо...а именно как измери потенциалите???
Ок, ще ти дам пример ако с мултицет или какъвто и да е волтметър пипнеш фазата и на другия извод пипнеш с ръка винаги ще отчете потенциална разлика (напрежение), била тя 12 или 20 или каквато и да е. Това е нормално! _________________ Тролеите напред!!! |
|
|
 |
horazio Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Май 26, 2009 23:50 Заглавие: |
|
|
Сори ама не говоря за напрежение във фазата - там си е 220 волта. _________________ Не съм много умен! |
|
|
 |
RM Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 27, 2009 6:27 Заглавие: |
|
|
За да проумееш колко е важно да опишеш проблема, ето ти един пример от реалноста. Дуплексине телефони (в ерата на аналоговите централи с дуплекси) на една улица по цяла нощ леко звънят. От BTK
казват че проблеме не е от тях. Оказва се късо в краина точка на улично осветление, повдигане на потенциала на земята около травопоста с около 10-20V , и тел. апаратите които взимат земно близо до трафопоста имат разлика от земното на дуплексната кутия и земното в АТЦ-то. По стандарти земното на АТЦ-тата е под 1 ом а на енергото е от няколко ома. Обикновено такива проблеми има при незавити добре заземления на трафопостовете. |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 27, 2009 7:46 Заглавие: |
|
|
| Ай стига сте наливали гориво в совалката, човека мери с "писалка" напрежение и и вярва, който е по наблизо - да му дрънне един телефон и да се спира с глупостите дето ги ръси тука. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 27, 2009 8:03 Заглавие: |
|
|
Уф добре че няма форум на хирурзите,че току виж някой се срезАл.
Човека да се обърне към някой квалифициран ел-техник.
Темата я затварям,че отече в много странна и безсмислена посока... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|