Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Как да разбера дали съседа ми не краде ток?
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
elektrik216
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Перник

МнениеПуснато на: Вто Май 26, 2009 23:34    Заглавие: Отговорете с цитат

Разбирам, че психологията е далеч по-различна наука от точните науки(математика,физика,химия,електротехника)...ама за да ти помогнем трябва да знаем по-скоро не с какво, а спрямо какво измери потенциалите, пример: нулата спрямо зануляването; водопровода спрямо нулата... и тн???
horazio
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Вто Май 26, 2009 23:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Извинявам се за офтопика, но смятам, че надменното и подигравателно отношение към членовете на форума е неуместно, некоретно и израз на незрялост. Ако сте тук да се подигравате на хората доказвайки си колко сте велики пишете си един на друг, не на мен. Очаквам помащ, а не подигравки. телефона ми е 0887408242 който желае да ми звънне да се спазарим за цена и да ми свърши работа!
предварително благодаря!
Млежата в къщата е с два кабела - фаза и нула като нулата в контактите е свързана и с пластините - много здраво - проверих, а писалката с която мерих е като фазомер - опираш пръстче на металното копче и на дисплея излиза волтажа. На парното ми се стори неуместно да меря като нула с мултицет, тъй като е с пластмасови тръби.

Последната промяна е направена от horazio на Вто Май 26, 2009 23:43; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
elektrik216
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Перник

МнениеПуснато на: Вто Май 26, 2009 23:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Тъй като последния отговор беше мой, надявам се да не съм капката, която е преляла чашата...просто както казах,че за да помогнем трябва да имаме инфо...а именно как измери потенциалите???
Ок, ще ти дам пример ако с мултицет или какъвто и да е волтметър пипнеш фазата и на другия извод пипнеш с ръка винаги ще отчете потенциална разлика (напрежение), била тя 12 или 20 или каквато и да е. Това е нормално!
horazio
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Вто Май 26, 2009 23:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Сори ама не говоря за напрежение във фазата - там си е 220 волта.
RM
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Май 27, 2009 6:27    Заглавие: Отговорете с цитат

За да проумееш колко е важно да опишеш проблема, ето ти един пример от реалноста. Дуплексине телефони (в ерата на аналоговите централи с дуплекси) на една улица по цяла нощ леко звънят. От BTK
казват че проблеме не е от тях. Оказва се късо в краина точка на улично осветление, повдигане на потенциала на земята около травопоста с около 10-20V , и тел. апаратите които взимат земно близо до трафопоста имат разлика от земното на дуплексната кутия и земното в АТЦ-то. По стандарти земното на АТЦ-тата е под 1 ом а на енергото е от няколко ома. Обикновено такива проблеми има при незавити добре заземления на трафопостовете.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Май 27, 2009 7:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Ай стига сте наливали гориво в совалката, човека мери с "писалка" напрежение и и вярва, който е по наблизо - да му дрънне един телефон и да се спира с глупостите дето ги ръси тука.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Май 27, 2009 8:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Уф добре че няма форум на хирурзите,че току виж някой се срезАл.
Човека да се обърне към някой квалифициран ел-техник.
Темата я затварям,че отече в много странна и безсмислена посока...
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети