|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
iwkom Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 28, 2009 16:55 Заглавие: |
|
|
И аз съм го правил, и точно затова съм го сложил в сайта си. Просто бях забравил за него.  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
todor943 Нов потребител

|
|
|
 |
fortech Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 28, 2009 21:09 Заглавие: |
|
|
ТХО от магазина е скъпо.По-скоро мини през някой сервиз и попитай за нещо 2-ра употреба. На всички портативни ТВ(черно-бели) ТХО произвежда 11 Кв , няма значение каква е марката , важно е да има качулка за кинескопа (значи си има вграден изправител).За 15-тина лева ще ти даде някой колега цял ТВ с тежки поражения , например от гръм.Стига да работи ТХО-то. Повечето колеги са широко скроени хора , все някой ще ти помогне , може и със съвет.Аз от опит знам , че с 25 КВ тхо може да се получи волтова дъга 2 -- 4 см. С 11 КВ не съм пробвал.А 100 ПФ кондензатор е твърде малък и таймера ще вдигне много висока честота , за това бобината изобщо не ти подава искра.Мисля , че както казаха колегите , най-добри резултати ще имаш при честоти 50 --- 200 херца.
Успех! _________________ Всички знаят , че еди кое си не може да се направи.Обаче се намери един , дето не знае , и вземе , че го направи.Така се раждат някои открития. |
|
|
 |
bvgdzk Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 29, 2009 2:29 Заглавие: |
|
|
Изтегли от нета данните за 555 там има формула по която се изчислявя честотата.Изчисли я за 15-16килохерца.Намери едно ТХО от стор чернобял портативен телевизор.И така ползвай схемата дето си я започнал но при честота 15-16килохерца.Закачи ТХО-то за товар и готово. _________________ няма сложни неща в техниката-трябва само да се досетиш и да ги направиш
акъл -полезен ми дай ---------пари сам ще си направя
Обучение за работа с PROTEL99 |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 29, 2009 6:15 Заглавие: |
|
|
| Абе хора -на него му трябват 50KV и нагоре ,вие го карате да взема ТХО от черно-бял ТВ ???! Да не говорим за необходимото захранване в първичната част ,което не е 12В със сигурност ! |
|
|
 |
grizzly Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 29, 2009 13:00 Заглавие: |
|
|
Не знам дали бобина от Алеко е правилният избор. Модерните коли са с нискоомни бобини за да работят при високи обороти.
Напрежението може да се повиши като се повиши захранването. Бобината би трябвало да може да пусне 40КВ. Преди да пробие окончателно.
А не трябва ли да има диод в обратна посока успоредно на бобината за да работи? (може и да не съм го видял в навалицата). |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|