Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

TELETECH CTV 2915TX не превключва стандартите на звука-ГОТОВ

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Jet
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Юни 06, 2009 17:51    Заглавие: TELETECH CTV 2915TX не превключва стандартите на звука-ГОТОВ Отговорете с цитат

Телевизора е със:
TDA9365PS/N2/SI (за последното не съм сигурен дали е SI или 5I)
CCG971
VATDE1
QSS-10p
Това са надписите на големия чип отгоре.
Памет:24C08

Вертикалното стъпало не съм го поглеждал. Отдолу, около четирите кварца за различните стандарти на звука имам HEF4052B SMD монтаж.
Отдолу имам два квадратни чипа SMD монтаж, на които не съм гледал надписите, но за които си мисля, че едва ли имат отношение към конкретния дефект.
След малко отивам да търся схема на въпросния телевизор във файлообменника.
Проблема на телевизора е следния - изпълнява всички команди на дистанционното, но звукът си стои на стандарт М. Натискам бутона SYS за смяна на стандартите на звука (при предишния ремонт имам спомени, че превключвах стандартите на звука без проблеми - тогава имах проблеми с видеоусилвателите), но на екрана ми изписва М в горния ляв ъгъл и нищо повече.

Някаква идея откъде да взема дъмп за този телевизор?
Както и да го въртя все си мисля за дъмп, защото ако беше някакъв хардуерен проблем трябваше поне да ми изпише M, B/G, I, D/K, но надписа си стои само на М.

пп. М 6,0 мегахерца ли беше?

Последната промяна е направена от Jet на Вто Юни 09, 2009 17:35; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница

МнениеПуснато на: Съб Юни 06, 2009 22:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Телевизора е в сервизен режим. Трябва да излезете от него. I e 6.0Mhz. А ето и точен дъмп. Процесора е: TDA9365PS/N2/5 I
CC6971 36
Jet
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юни 07, 2009 21:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Паметта ще я програмирам утре. Благодаря за атача. Дръпнах си 12-те книжки за сервизни режими от закованите теми, но там моделите на Телетеч са други. Излизането от сервизен режим в описаните модели е чрез изключване от мрежовия ключ. Телевизора е изключван от мрежовия ключ многократно. Как да изляза от сервизния му режим?

Надявам се някой да ми отговори, но междувременно ще продължавам да търся описание на сервизния режим на конкретния модел телевизор.
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница

МнениеПуснато на: Пон Юни 08, 2009 8:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Не може да е с изключване от мрежовия ключ! Най вероятно е, с натискане на бутона за изключване на дистанционното.
emoome
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Юни 08, 2009 8:33    Заглавие: Отговорете с цитат

...или с "DISPLAY" to quit factory mode - ch. 3P51, 5P60

Последната промяна е направена от emoome на Пон Юни 08, 2009 10:02; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Jet
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Юни 08, 2009 8:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Като се замисля, докато го ръчках не съм го изключвал от пулта на дистанционното, но не съм на 100% сигурен. Днес следобяд ще ходя да му хакна един цокъл на паметта, ще си програмирам една памет, и каквото поялник покаже. Smile

Не беше в сервизен режим, но атача на Митачи беше това, от което телевизора се нуждаеше. С нова памет заработи нормално. А ако някой е любопитен как е настъпил проблема - имало е късо в инсталацията на блока или на апартамента, и когато са оправили инсталацията телевизора е заработил, но без звук.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети