|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 06, 2009 17:51 Заглавие: TELETECH CTV 2915TX не превключва стандартите на звука-ГОТОВ |
|
|
Телевизора е със:
TDA9365PS/N2/SI (за последното не съм сигурен дали е SI или 5I)
CCG971
VATDE1
QSS-10p
Това са надписите на големия чип отгоре.
Памет:24C08
Вертикалното стъпало не съм го поглеждал. Отдолу, около четирите кварца за различните стандарти на звука имам HEF4052B SMD монтаж.
Отдолу имам два квадратни чипа SMD монтаж, на които не съм гледал надписите, но за които си мисля, че едва ли имат отношение към конкретния дефект.
След малко отивам да търся схема на въпросния телевизор във файлообменника.
Проблема на телевизора е следния - изпълнява всички команди на дистанционното, но звукът си стои на стандарт М. Натискам бутона SYS за смяна на стандартите на звука (при предишния ремонт имам спомени, че превключвах стандартите на звука без проблеми - тогава имах проблеми с видеоусилвателите), но на екрана ми изписва М в горния ляв ъгъл и нищо повече.
Някаква идея откъде да взема дъмп за този телевизор?
Както и да го въртя все си мисля за дъмп, защото ако беше някакъв хардуерен проблем трябваше поне да ми изпише M, B/G, I, D/K, но надписа си стои само на М.
пп. М 6,0 мегахерца ли беше? _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!!
Последната промяна е направена от Jet на Вто Юни 09, 2009 17:35; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 06, 2009 22:02 Заглавие: |
|
|
Телевизора е в сервизен режим. Трябва да излезете от него. I e 6.0Mhz. А ето и точен дъмп. Процесора е: TDA9365PS/N2/5 I
CC6971 36 _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 07, 2009 21:54 Заглавие: |
|
|
Паметта ще я програмирам утре. Благодаря за атача. Дръпнах си 12-те книжки за сервизни режими от закованите теми, но там моделите на Телетеч са други. Излизането от сервизен режим в описаните модели е чрез изключване от мрежовия ключ. Телевизора е изключван от мрежовия ключ многократно. Как да изляза от сервизния му режим?
Надявам се някой да ми отговори, но междувременно ще продължавам да търся описание на сервизния режим на конкретния модел телевизор. _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!! |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 08, 2009 8:26 Заглавие: |
|
|
Не може да е с изключване от мрежовия ключ! Най вероятно е, с натискане на бутона за изключване на дистанционното. _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 08, 2009 8:33 Заглавие: |
|
|
...или с "DISPLAY" to quit factory mode - ch. 3P51, 5P60
Последната промяна е направена от emoome на Пон Юни 08, 2009 10:02; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 08, 2009 8:53 Заглавие: |
|
|
Като се замисля, докато го ръчках не съм го изключвал от пулта на дистанционното, но не съм на 100% сигурен. Днес следобяд ще ходя да му хакна един цокъл на паметта, ще си програмирам една памет, и каквото поялник покаже.
Не беше в сервизен режим, но атача на Митачи беше това, от което телевизора се нуждаеше. С нова памет заработи нормално. А ако някой е любопитен как е настъпил проблема - имало е късо в инсталацията на блока или на апартамента, и когато са оправили инсталацията телевизора е заработил, но без звук. _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|