| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Bengata Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 11, 2009 13:05 Заглавие: Регенериране на кинескоп |
|
|
Регенериране на кинескоп методика въпроси.
Разхерметизиране (отваряне) на кинескопа как става , рязането на шиката , новата шийка или са само катоди , заваряването с каква машина и вакумиране ?
Вакумиране това ми е най-интересно явно става след като се монтира и завари новата шика но как е въпроса ?
Общо взето цялата методика ми е интересна и къде са го правили регенерирането в България и колко е било качествено ?
Какви катоди (оптики) са използвани и как се центрират те ?
Ако имате свободно време драснето по един ред. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 11, 2009 13:35 Заглавие: Re: Регенериране на кинескоп |
|
|
| Bengata написа: | | Разхерметизиране (отваряне) на кинескопа как става , рязането на шиката , новата шийка или са само катоди , заваряването с каква машина и вакумиране ? |
Нова шийка-цяла се сменя,реже се и се заварява при основата.
| Bengata написа: |
Вакумиране това ми е най-интересно явно става след като се монтира и завари новата шика но как е въпроса ? |
Първо с вакуум помпа,после се нагрява и пак с вакуум помпа,режат мущука отзад и накрая остатъчните чрез гетера.
| Bengata написа: | | Общо взето цялата методика ми е интересна и къде са го правили регенерирането в България и колко е било качествено ? |
В България конкретно в София имаше едни момци-в кв.Захарна Фабрика работеха (може и да бъркам квартала-София не ми е особено позната).От отдавна вече не работят.
Не режеха 33 и 36 инча щото на стенда им не можеха да се хванат.
Аз лично моите си ги режех в Анкара.Това когато е имало смисъл де-от отдавна няма смисъл от подобни занимачки.И на двете места имаше проблеми с остатъчните газове и евакуацията им и кинескопите светваха обикновено по-бавно от нормалното-някъде около минута,като през това време се чуваха леки разряди вътре.
И при българите беше същото положението.
Цената беше около 150 марки накрая.
| Bengata написа: | | Какви катоди (оптики) са използвани и как се центрират те ? |
Литовски.
Ако ти се чете-
 _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Bengata Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 11, 2009 13:52 Заглавие: |
|
|
Значи на новата пушка мущука не е затворен и си седи като трабичка през която издърпват въздуха вътре и после я нагряват и режат . Вакумирането не го ли следат с някакъв уред за налягане ?
А центрирането на новата пушка , щото после със сходимоста как ще се оправиш ?
Това последното не го видях сега ще прочета малко. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юни 11, 2009 15:44 Заглавие: |
|
|
| Bengata написа: | | Значи на новата пушка мущука не е затворен и си седи като трабичка през която издърпват въздуха вътре и после я нагряват и режат . |
Да.
| Bengata написа: | | Вакумирането не го ли следат с някакъв уред за налягане ? |
Следят го.
| Bengata написа: |
А центрирането на новата пушка , щото после със сходимоста как ще се оправиш ? |
Грубо казано "Никак".После бобината така или иначе е демонтирана,а те обикновено се режеха кинескопи,които малко да им я мръднеш и става кенеф-29ки флатове,32ки и нагоре...
Нагласяш и бобината и квото стане.Не се очакват чудеса.Винаги е имало разходимост и винаги е било в рамките на поносимото.Щом такива телевизори все пак после съм ги продавал.И то на хубави пари и съм си избивал рециклинга.
По-големия проблем беше лошото вакуумиране.
Това все пак са частни манифактури,в които работят няколко души от типа "гаражна фирма"-не може да се очакват резултати,като заводските. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
fonev_tv Опитен потребител

Регистриран на: 22 Мар 2006 Мнения: 742 Местожителство: СОФИЯ ул.Макгахан 11
|
Пуснато на: Чет Юни 11, 2009 18:43 Заглавие: |
|
|
| Само за уточнение квартала не е Захарна фабрика а се рециклираха в Горубляне |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 11, 2009 18:52 Заглавие: |
|
|
Е-х ,кога ли ще почнат да рециклират и LCD-тата ,или ще ги превариме !  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юни 11, 2009 19:10 Заглавие: |
|
|
То ако ша е така-да да се наредя и аз на опашката тогава,че имам един ламбов плазмен и неговия дисплей да рециклраме...
В интерес на истината сега борбата при рециклирането върви назад с годините,а не напред.И сега основната борба е да се направи сполучлива технология за рециклиране на кинескопи от пирексово стъкло-тея дето са били преди войната. _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 11, 2009 19:14 Заглавие: |
|
|
Ами ние като сменяме лампи какво пшравим.На запад кой сменя лампи или ремонтира майнборд платки  _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 11, 2009 22:03 Заглавие: |
|
|
Абе на запад не знам ,ама ако знаеш на изток какво правят -на CCD то на камера възстановяват прекъснали бондиращи жички=
 |
|
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 12, 2009 0:55 Заглавие: |
|
|
ELP, извинявай че спамя, ама ще дадеш ли линк? Това с възстановяването на bonding wires ми стана много интересно. Заваряването в такива тесни пространства, при това след като вече чипа е залепен в носача...
Ти го показваш със CCD, но не виждам причина да не стане и за всеки друг чип (стига да може да се резне чисто) _________________ “Да се пазиш от кон отзад, от вол отпред, а от комунист отвред…” |
|
|
 |
|