Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Регенериране на кинескоп

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Bengata
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Юни 11, 2009 13:05    Заглавие: Регенериране на кинескоп Отговорете с цитат

Регенериране на кинескоп методика въпроси.
Разхерметизиране (отваряне) на кинескопа как става , рязането на шиката , новата шийка или са само катоди , заваряването с каква машина и вакумиране ?
Вакумиране това ми е най-интересно явно става след като се монтира и завари новата шика но как е въпроса ?
Общо взето цялата методика ми е интересна и къде са го правили регенерирането в България и колко е било качествено ?
Какви катоди (оптики) са използвани и как се центрират те ?
Ако имате свободно време драснето по един ред.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юни 11, 2009 13:35    Заглавие: Re: Регенериране на кинескоп Отговорете с цитат

Bengata написа:
Разхерметизиране (отваряне) на кинескопа как става , рязането на шиката , новата шийка или са само катоди , заваряването с каква машина и вакумиране ?

Нова шийка-цяла се сменя,реже се и се заварява при основата.
Bengata написа:

Вакумиране това ми е най-интересно явно става след като се монтира и завари новата шика но как е въпроса ?

Първо с вакуум помпа,после се нагрява и пак с вакуум помпа,режат мущука отзад и накрая остатъчните чрез гетера.
Bengata написа:
Общо взето цялата методика ми е интересна и къде са го правили регенерирането в България и колко е било качествено ?

В България конкретно в София имаше едни момци-в кв.Захарна Фабрика работеха (може и да бъркам квартала-София не ми е особено позната).От отдавна вече не работят.
Не режеха 33 и 36 инча щото на стенда им не можеха да се хванат.
Аз лично моите си ги режех в Анкара.Това когато е имало смисъл де-от отдавна няма смисъл от подобни занимачки.И на двете места имаше проблеми с остатъчните газове и евакуацията им и кинескопите светваха обикновено по-бавно от нормалното-някъде около минута,като през това време се чуваха леки разряди вътре.
И при българите беше същото положението.
Цената беше около 150 марки накрая.
Bengata написа:
Какви катоди (оптики) са използвани и как се центрират те ?

Литовски.

Ако ти се чете-

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Bengata
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юни 11, 2009 13:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Значи на новата пушка мущука не е затворен и си седи като трабичка през която издърпват въздуха вътре и после я нагряват и режат . Вакумирането не го ли следат с някакъв уред за налягане ?
А центрирането на новата пушка , щото после със сходимоста как ще се оправиш ?

Това последното не го видях сега ще прочета малко.
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юни 11, 2009 15:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Bengata написа:
Значи на новата пушка мущука не е затворен и си седи като трабичка през която издърпват въздуха вътре и после я нагряват и режат .

Да.
Bengata написа:
Вакумирането не го ли следат с някакъв уред за налягане ?

Следят го.
Bengata написа:

А центрирането на новата пушка , щото после със сходимоста как ще се оправиш ?

Грубо казано "Никак".После бобината така или иначе е демонтирана,а те обикновено се режеха кинескопи,които малко да им я мръднеш и става кенеф-29ки флатове,32ки и нагоре...
Нагласяш и бобината и квото стане.Не се очакват чудеса.Винаги е имало разходимост и винаги е било в рамките на поносимото.Щом такива телевизори все пак после съм ги продавал.И то на хубави пари и съм си избивал рециклинга.
По-големия проблем беше лошото вакуумиране.
Това все пак са частни манифактури,в които работят няколко души от типа "гаражна фирма"-не може да се очакват резултати,като заводските.
fonev_tv
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: СОФИЯ ул.Макгахан 11

МнениеПуснато на: Чет Юни 11, 2009 18:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Само за уточнение квартала не е Захарна фабрика а се рециклираха в Горубляне
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юни 11, 2009 18:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Е-х ,кога ли ще почнат да рециклират и LCD-тата ,или ще ги превариме ! Wink
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юни 11, 2009 19:10    Заглавие: Отговорете с цитат

ELP написа:
...

То ако ша е така-да да се наредя и аз на опашката тогава,че имам един ламбов плазмен и неговия дисплей да рециклраме... Mr. Green

В интерес на истината сега борбата при рециклирането върви назад с годините,а не напред.И сега основната борба е да се направи сполучлива технология за рециклиране на кинескопи от пирексово стъкло-тея дето са били преди войната.
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юни 11, 2009 19:14    Заглавие: Отговорете с цитат

ELP написа:
...

Ами ние като сменяме лампи какво пшравим.На запад кой сменя лампи или ремонтира майнборд платки Question
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юни 11, 2009 22:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Абе на запад не знам ,ама ако знаеш на изток какво правят -на CCD то на камера възстановяват прекъснали бондиращи жички=
Върнете се в началото
zmeios
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юни 12, 2009 0:55    Заглавие: Отговорете с цитат

ELP, извинявай че спамя, ама ще дадеш ли линк? Това с възстановяването на bonding wires ми стана много интересно. Заваряването в такива тесни пространства, при това след като вече чипа е залепен в носача...

Ти го показваш със CCD, но не виждам причина да не стане и за всеки друг чип (стига да може да се резне чисто)
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети