Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

USB->RS-232 Синята проз. пластмаса
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
RM
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юни 11, 2009 21:28    Заглавие: USB->RS-232 Синята проз. пластмаса Отговорете с цитат

Имам един служебен USB -> RS-232 , И ми потрябва, викам си ще го качна на другия лаптоп и ще си бачкам с него...... и почнаха мъъките.
Цял ден не можах да намеря драйвери , (купен е от JAR COMP. за 19 лева.) на опаковката само едно HL. По адаптера никакви надписи , вижда с пъпка вместо чип.
Един колега ми каза да проверя в картонената опаковка за диск, и мамка им там го заврели тъпите китайци.И сега когато се конектна към
истински ком порт приемам периодично некви битове на неустановен битрейт , и съм дигнал ръце от него .. и ще го хвърлям от терасата Twisted Evil . Има ли някакъв начин да се подкара това чудо.
Установи се че е PL-2303 USB-Serial . CTS и CD подскачат през около секунда , софтуера за комуникация забива, препълва ми буферите...
Подкарвано ли е тва чудо или парите са отишли зян.

същия на вид
http://www.nexus-computers.co.uk/shop/images/USB_to_RS232_cable.jpg

Последната промяна е направена от RM на Чет Юни 11, 2009 21:35; мнението е било променяно общо 2 пъти
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
zapad
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юни 11, 2009 21:33    Заглавие: Отговорете с цитат

аз специално съм пробвал 3-4 такива и нито един не успях да подкарам,с изключение на един който записа една 24С04 за 6мин
bobykafe
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Стара Загора

МнениеПуснато на: Чет Юни 11, 2009 21:34    Заглавие: Re: USB->RS-232 Синята проз. пластмаса Отговорете с цитат

RM написа:
....викам си ще го качна на другия лаптоп.....
Подкарвано ли е тва чудо или парите са отишли зян.

А на първия работи ли?
Какво точно питаш ???
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
RM
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юни 11, 2009 21:41    Заглавие: Отговорете с цитат

bobykafe написа:
...

Инсталирам първо на един HP -6735s за проба, а на другия не Very Happy , щото е много скъп и ме е шубе Rolling Eyes Адаптера от година стои в опаковка и не му беше дошло времето. А сега не ще. Работя с един USB -> RS232 ,LPT Lenovo , купен от чужбина , и бачка перфектно(тои е и Ком и Лпт). A тоя не ще. Забранил съм Software анд Hardware flow control..
Върнете се в началото
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юни 11, 2009 22:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Имам го същия,

точно от JAR ("ВЕГА") е купен и съм го ползвал с един програматор- PonySmall. Работеше добре, но много бавно. Иначе има надпис на него - на серийния конектор - пише HL-340. Драйвери освен от диска има и тук - http://members.driverguide.com/driver/detail.php?driverid=1075448
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Чет Юни 11, 2009 23:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз на работа побелях с един такъв Sad При нов чист win първия път тръгна със gps системата за която трябваше да се ползва и го ползвахме малко... спрях го от тогава поне 3 месеца неможах да го подкарам или за повече от 1-2 мин... Sad сменях win долси.. различни версии, драйвери и т.н. Дори накрая и лаптопа смених и не и не Sad А дето каза с тоя чип-постижение на китайската електроника за съжаление никак не вдъхва доверие но така и не намерих нещо по-читаво на пазара..
mitaka_1
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Хасково

МнениеПуснато на: Пет Юни 12, 2009 7:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз с такъв кабел изгорих едно дъно и един UPS. Взех да го пробвам дали ще може да управлява UPS като спре тока и да изключва PC. Свървам аз този кабел купен чисто нов и не е пробван още как работи включвам си компа и в момента като включих UPS в мрежата и всичко се запали Shocked Така и не можах да разбера каква беше причината, а до преди това си работеше нормално UPS със свързан RS232 кабел. Иначе мисля,че имам диск с такива драйвери ако това търсиш.
antonov67
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Varna

МнениеПуснато на: Пет Юни 12, 2009 9:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Моя го взех от Пасат за 8 лв. Работи с драйвери за HL-341, някъде от Нета ги свалих. За програмиране е много бавен, за автодиагностика става. Варианта е да улучиш драйвери, при мен с оригиналните от диска също не работеше както трябва.
Върнете се в началото
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юни 12, 2009 10:04    Заглавие: Отговорете с цитат

antonov67 написа:
...Работи с драйвери за HL-341...

Не намирам никъде информация да съществува такъв кабел, има само HL-340... По- горе съм дал линк с работещи драйвери. Ако има проблем с тегленето от тоя сайт (заради липса на рег.) и ако на някой са му нужни - ще му ги пратя.
ststefanov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юни 12, 2009 10:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Пусни си един линукс от Live CD.

След това си пусни конзола като root.
Там напиши:

tail -f /var/log/messages

После включи USB преходника.
Би трябвало да видиш в реално време какво става.

Или пък след като го включиш напиши в root конзола:
lsusb
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети