| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
RM Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 11, 2009 21:28 Заглавие: USB->RS-232 Синята проз. пластмаса |
|
|
Имам един служебен USB -> RS-232 , И ми потрябва, викам си ще го качна на другия лаптоп и ще си бачкам с него...... и почнаха мъъките.
Цял ден не можах да намеря драйвери , (купен е от JAR COMP. за 19 лева.) на опаковката само едно HL. По адаптера никакви надписи , вижда с пъпка вместо чип.
Един колега ми каза да проверя в картонената опаковка за диск, и мамка им там го заврели тъпите китайци.И сега когато се конектна към
истински ком порт приемам периодично некви битове на неустановен битрейт , и съм дигнал ръце от него .. и ще го хвърлям от терасата . Има ли някакъв начин да се подкара това чудо.
Установи се че е PL-2303 USB-Serial . CTS и CD подскачат през около секунда , софтуера за комуникация забива, препълва ми буферите...
Подкарвано ли е тва чудо или парите са отишли зян.
същия на вид
http://www.nexus-computers.co.uk/shop/images/USB_to_RS232_cable.jpg

Последната промяна е направена от RM на Чет Юни 11, 2009 21:35; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 11, 2009 21:33 Заглавие: |
|
|
аз специално съм пробвал 3-4 такива и нито един не успях да подкарам,с изключение на един който записа една 24С04 за 6мин _________________ който не знае закону на ому да си оди у дому |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Чет Юни 11, 2009 21:34 Заглавие: Re: USB->RS-232 Синята проз. пластмаса |
|
|
| RM написа: | ....викам си ще го качна на другия лаптоп.....
Подкарвано ли е тва чудо или парите са отишли зян. |
А на първия работи ли?
Какво точно питаш ??? _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
RM Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 11, 2009 21:41 Заглавие: |
|
|
Инсталирам първо на един HP -6735s за проба, а на другия не , щото е много скъп и ме е шубе Адаптера от година стои в опаковка и не му беше дошло времето. А сега не ще. Работя с един USB -> RS232 ,LPT Lenovo , купен от чужбина , и бачка перфектно(тои е и Ком и Лпт). A тоя не ще. Забранил съм Software анд Hardware flow control.. |
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 11, 2009 22:09 Заглавие: |
|
|
Имам го същия,
точно от JAR ("ВЕГА") е купен и съм го ползвал с един програматор- PonySmall. Работеше добре, но много бавно. Иначе има надпис на него - на серийния конектор - пише HL-340. Драйвери освен от диска има и тук - http://members.driverguide.com/driver/detail.php?driverid=1075448 _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Чет Юни 11, 2009 23:37 Заглавие: |
|
|
Аз на работа побелях с един такъв При нов чист win първия път тръгна със gps системата за която трябваше да се ползва и го ползвахме малко... спрях го от тогава поне 3 месеца неможах да го подкарам или за повече от 1-2 мин... сменях win долси.. различни версии, драйвери и т.н. Дори накрая и лаптопа смених и не и не А дето каза с тоя чип-постижение на китайската електроника за съжаление никак не вдъхва доверие но така и не намерих нещо по-читаво на пазара.. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
mitaka_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 12, 2009 7:42 Заглавие: |
|
|
Аз с такъв кабел изгорих едно дъно и един UPS. Взех да го пробвам дали ще може да управлява UPS като спре тока и да изключва PC. Свървам аз този кабел купен чисто нов и не е пробван още как работи включвам си компа и в момента като включих UPS в мрежата и всичко се запали Така и не можах да разбера каква беше причината, а до преди това си работеше нормално UPS със свързан RS232 кабел. Иначе мисля,че имам диск с такива драйвери ако това търсиш. _________________ "Живей така,че след време да те е срам да разказваш,но да ти е гот да си спомняш" |
|
|
 |
antonov67 Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 12, 2009 9:38 Заглавие: |
|
|
| Моя го взех от Пасат за 8 лв. Работи с драйвери за HL-341, някъде от Нета ги свалих. За програмиране е много бавен, за автодиагностика става. Варианта е да улучиш драйвери, при мен с оригиналните от диска също не работеше както трябва. |
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 12, 2009 10:04 Заглавие: |
|
|
| antonov67 написа: | | ...Работи с драйвери за HL-341... |
Не намирам никъде информация да съществува такъв кабел, има само HL-340... По- горе съм дал линк с работещи драйвери. Ако има проблем с тегленето от тоя сайт (заради липса на рег.) и ако на някой са му нужни - ще му ги пратя. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
ststefanov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 12, 2009 10:19 Заглавие: |
|
|
Пусни си един линукс от Live CD.
След това си пусни конзола като root.
Там напиши:
tail -f /var/log/messages
После включи USB преходника.
Би трябвало да видиш в реално време какво става.
Или пък след като го включиш напиши в root конзола:
lsusb |
|
|
 |
|