| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Чет Юни 25, 2009 22:23 Заглавие: |
|
|
Освен това при правилна настройка и подбор на елементи мисля че по-стабилна ще е при късо в изхода,нискоомни товари от пишман майстори който вързват по 10 колони в паралел.. . . . . пък би трябвало и изкривяванията да паднат малко. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
irkon Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 25, 2009 22:24 Заглавие: |
|
|
| Имаше тема във форума за мостово свързване с добавени транзистори.Mitashki беше писал доста по темата.Правих усилватели по схемата която ми даде и с TDA7294 и с TDA7293.Наистина останах много доволен.На 4 ом работи без никакъв проблем.Тормозил сам го по 12 часа на макс и не съм имал проблеми.Естествено трафа и радиаторите са оразмерени за отдаваната мощност. |
|
|
 |
gakal Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 26, 2009 14:56 Заглавие: |
|
|
| Това в атача го бях свалял преди време, не знам от къде, но дано ти свърши работа. |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 26, 2009 15:24 Заглавие: |
|
|
Момчета,не казвам че не става.Просто всичко трябва да се избара добре.Аз например не бих ползвал готов кит с чипа и после да добавям транзистори.По-добрият вариант ще е да се разработи обща платка за цялата схема и т.н.Изобщо работа,която не е много лесна.Иначе стават едни плетеници,които не само не изглеждат добре,ами и създават предпоставки за огромни проблеми! _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
Дилян_93 Опитен потребител

|
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 26, 2009 17:39 Заглавие: |
|
|
Ditronix платка ще се разработи 150% и то както си му е реда въпроса е дали някой е правил нещо което му е допаднало поне малко че нямам време да преоткривам топлата вода..gakal тая схема е от сайта на Бодан гледал съм я като цяло се чудя м/у нея и още една която съм правил преди време която базите на транзисторите са към захранването на интегралата, а тя е с резистори към плюс и минус.Това решение е супер симитрично но незнам с конкретния чип как ще се държи.. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
radev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 26, 2009 18:31 Заглавие: |
|
|
Държи се подобаващо добре но трябва да се подберат съпротивленията,на същия принцип става и с полеваци и с всякакви интегралино не мисли че ще постигнеш няколко пъти по голяма мощност.Мощноста се вдига и особено на ИС които захранващото напрежение е високо,като СТК например.ТДА също като се добавят транзистори и се разтовари самия чип, спокойно може да го експлоатираш на 50В _________________ Платки http://radev1.narod.ru/
0879-555-472
Последната промяна е направена от radev на Пет Юни 26, 2009 19:43; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 26, 2009 18:48 Заглавие: |
|
|
Мойта идея е чипа + транзисторите ( 2 на рамо ) да са на +- 40-45В Нейскам да дигам мн мощност искам просто да е стабилно при кофти товари както и да не грей чипа толкова от там би трябвало да си запази динамиката и да не криви мн мн идеята ми е да го ползвам за резервен амп по озвучавания като се ходи къде то не се изисква толкова сила аз с 2х80 + 4 12" обертона ги смилам те колонките все пак са доста чуствителни
п.п. може и с по 3 транзистора на рамо да се направи платката за да се гарантира поне 30-40 часова непрекъсната работа докрай на 2 ома ще я тествам при подбора на елементи  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 26, 2009 19:42 Заглавие: |
|
|
На бързо надрасках една схемичка ( извинявам се за красотата ).Дал съм примерни данни би трябвало да няма проблеми и все пак не гарантирам докато не изкарам платка и не я налепя и после да меря с осцилоскоп което знам ли кога ще стане уж скоро .Така я виждам аз работата естествено може мн. да се спести... но платка мисля да е така проектирана пък вече дали трябват 2,4,6 крайни няма значение Само трябва да се има предвид, че като се променя броя на крайните транзистори ще трябва леко да се коригират стойностите на базовите резистори както и R1,2,3. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
vladimir_ki4ev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 26, 2009 21:01 Заглавие: |
|
|
| За схемата ти незнам дали ще работи,но предпазителите към захранването служат за най-сигурно убиване на интегралката.Отпадането на едното рамо на захранването я гърми безотказно. |
|
|
 |
|