Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

НЧУ TDA7294
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... , 9, 10, 11  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Чет Юни 25, 2009 22:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Освен това при правилна настройка и подбор на елементи мисля че по-стабилна ще е при късо в изхода,нискоомни товари от пишман майстори който вързват по 10 колони в паралел.. . . . . пък би трябвало и изкривяванията да паднат малко.
irkon
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Юни 25, 2009 22:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Имаше тема във форума за мостово свързване с добавени транзистори.Mitashki беше писал доста по темата.Правих усилватели по схемата която ми даде и с TDA7294 и с TDA7293.Наистина останах много доволен.На 4 ом работи без никакъв проблем.Тормозил сам го по 12 часа на макс и не съм имал проблеми.Естествено трафа и радиаторите са оразмерени за отдаваната мощност.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
gakal
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Пет Юни 26, 2009 14:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Това в атача го бях свалял преди време, не знам от къде, но дано ти свърши работа.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Пет Юни 26, 2009 15:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Момчета,не казвам че не става.Просто всичко трябва да се избара добре.Аз например не бих ползвал готов кит с чипа и после да добавям транзистори.По-добрият вариант ще е да се разработи обща платка за цялата схема и т.н.Изобщо работа,която не е много лесна.Иначе стават едни плетеници,които не само не изглеждат добре,ами и създават предпоставки за огромни проблеми!

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
Дилян_93
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София/Русе

МнениеПуснато на: Пет Юни 26, 2009 15:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Вижте, какво намери търсачката http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=5518 Smile
Върнете се в началото
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юни 26, 2009 17:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Ditronix платка ще се разработи 150% и то както си му е реда въпроса е дали някой е правил нещо което му е допаднало поне малко че нямам време да преоткривам топлата вода..gakal тая схема е от сайта на Бодан гледал съм я като цяло се чудя м/у нея и още една която съм правил преди време която базите на транзисторите са към захранването на интегралата, а тя е с резистори към плюс и минус.Това решение е супер симитрично но незнам с конкретния чип как ще се държи..
radev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofiq

МнениеПуснато на: Пет Юни 26, 2009 18:31    Заглавие: Отговорете с цитат

Държи се подобаващо добре но трябва да се подберат съпротивленията,на същия принцип става и с полеваци и с всякакви интегралино не мисли че ще постигнеш няколко пъти по голяма мощност.Мощноста се вдига и особено на ИС които захранващото напрежение е високо,като СТК например.ТДА също като се добавят транзистори и се разтовари самия чип, спокойно може да го експлоатираш на 50В

Последната промяна е направена от radev на Пет Юни 26, 2009 19:43; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юни 26, 2009 18:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Мойта идея е чипа + транзисторите ( 2 на рамо ) да са на +- 40-45В Нейскам да дигам мн мощност искам просто да е стабилно при кофти товари както и да не грей чипа толкова от там би трябвало да си запази динамиката и да не криви мн мн идеята ми е да го ползвам за резервен амп по озвучавания като се ходи къде то не се изисква толкова сила аз с 2х80 + 4 12" обертона ги смилам те колонките все пак са доста чуствителни Smile
п.п. може и с по 3 транзистора на рамо да се направи платката за да се гарантира поне 30-40 часова непрекъсната работа докрай на 2 ома ще я тествам при подбора на елементи Smile
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юни 26, 2009 19:42    Заглавие: Отговорете с цитат

На бързо надрасках една схемичка ( извинявам се за красотата ).Дал съм примерни данни би трябвало да няма проблеми и все пак не гарантирам докато не изкарам платка и не я налепя и после да меря с осцилоскоп което знам ли кога ще стане уж скоро Smile .Така я виждам аз работата естествено може мн. да се спести... но платка мисля да е така проектирана пък вече дали трябват 2,4,6 крайни няма значение Smile Само трябва да се има предвид, че като се променя броя на крайните транзистори ще трябва леко да се коригират стойностите на базовите резистори както и R1,2,3.
vladimir_ki4ev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Юни 26, 2009 21:01    Заглавие: Отговорете с цитат

За схемата ти незнам дали ще работи,но предпазителите към захранването служат за най-сигурно убиване на интегралката.Отпадането на едното рамо на захранването я гърми безотказно.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... , 9, 10, 11  Следваща
Страница 10 от 11

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети