Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Въпрос за свързване на автоусилвател

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
disela
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юни 28, 2009 15:11    Заглавие: Въпрос за свързване на автоусилвател Отговорете с цитат

Здравейте, имам усилвател Thunder TCA-2125
http://www.thunder.bg/product_info.php?cPath=5&products_id=212

CD-то ми е pioneer.
Свързал съм усилватела и cd-то със чинчове

Проблема беше, че имаше много смущения, когато запаля и се чува двигателя от тубата, или пък се чува как върти диска..

За теста, свързах масата на чинчовете със масата на cd-то и тези смущения изчезнаха. Обаче след малко надуване говорителя гръмна.
Той беше някъкъв куче марка, десетка, пък и бях вързал усилватела в мостов режим и го бях усилил на макс.

Та сега се чудя, дали за дето свързах масите на чинчовете и cd-то, изгърмя или защото говоритела си беше доста слаб за този усилвател.

Питам защото взех сега една кутия с два 12 инчови говорителя и ме е страх да не вземат и те да изгорят, заради това с чинчовете.

Благодаря предварително.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
milmar
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Нед Юни 28, 2009 18:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Говорителя едва ли е изгорял заради чинчовете . Но така на първо четене CD плеъра ти е дефектен .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Юни 28, 2009 19:03    Заглавие: Re: Въпрос за свързване на автоусилвател Отговорете с цитат

..................

Последната промяна е направена от pepi_voinishki1957 на Пон Юни 29, 2009 11:10; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
disela
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юни 28, 2009 19:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Значи няма за какво да се притеснявам
Благодаря за отговорите
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
milmar
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юни 28, 2009 19:24    Заглавие: Re: Въпрос за свързване на автоусилвател Отговорете с цитат

..........

Последната промяна е направена от milmar на Пон Юни 29, 2009 13:05; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Нед Юни 28, 2009 19:29    Заглавие: Re: Въпрос за свързване на автоусилвател Отговорете с цитат

Според мен виенето се получава от лоши маси и от кофти динамо на колата.Това че е изгорял говорителя може да не е само той виновен.Тия Thunder "усилвателчета" имат навика ( на някой модели ) като са много усилени крайните им стъпала излизат от режим и пускат прав ток в изхода Shocked .И някой си мислят брех, че са силни тия усилватели изгориха говорителя... пък то на осцилоскоп излизат всичко на яве Smile. Моя съвет е от врътката на усилвателя да не го даваш докрай, а някъде на 70-80% и от CD то да не го пънеш много.Или най-добре си вземи Усилвател!
п.п. За 20 - 30 лева от горе щеше да земеш Blaupunkt който дори да е пройзведен в китай е много по-напред Smile Като твоя модел имам 4 бройки за ремонт и най-вероятно ще им ползвам само кутиите за нещо друго..
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Юни 28, 2009 20:04    Заглавие: Отговорете с цитат

...........................

Последната промяна е направена от pepi_voinishki1957 на Пон Юни 29, 2009 11:11; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
milmar
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юни 28, 2009 21:13    Заглавие: Отговорете с цитат

.......

.....Имам предвид загубена маса на изходите на плеъра - това за сведение е много честа повреда , дефектира едно резисторче на платката , което свързва масата на чинча с общата маса на дънната платка на плеъра . Това резисторче играе роля на предпазител Wink
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети