| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
disela Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 28, 2009 15:11 Заглавие: Въпрос за свързване на автоусилвател |
|
|
Здравейте, имам усилвател Thunder TCA-2125
http://www.thunder.bg/product_info.php?cPath=5&products_id=212
CD-то ми е pioneer.
Свързал съм усилватела и cd-то със чинчове
Проблема беше, че имаше много смущения, когато запаля и се чува двигателя от тубата, или пък се чува как върти диска..
За теста, свързах масата на чинчовете със масата на cd-то и тези смущения изчезнаха. Обаче след малко надуване говорителя гръмна.
Той беше някъкъв куче марка, десетка, пък и бях вързал усилватела в мостов режим и го бях усилил на макс.
Та сега се чудя, дали за дето свързах масите на чинчовете и cd-то, изгърмя или защото говоритела си беше доста слаб за този усилвател.
Питам защото взех сега една кутия с два 12 инчови говорителя и ме е страх да не вземат и те да изгорят, заради това с чинчовете.
Благодаря предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 28, 2009 18:38 Заглавие: |
|
|
| Говорителя едва ли е изгорял заради чинчовете . Но така на първо четене CD плеъра ти е дефектен . |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 28, 2009 19:03 Заглавие: Re: Въпрос за свързване на автоусилвател |
|
|
.................. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций
Последната промяна е направена от pepi_voinishki1957 на Пон Юни 29, 2009 11:10; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
disela Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 28, 2009 19:14 Заглавие: |
|
|
Значи няма за какво да се притеснявам
Благодаря за отговорите |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 28, 2009 19:24 Заглавие: Re: Въпрос за свързване на автоусилвател |
|
|
..........
Последната промяна е направена от milmar на Пон Юни 29, 2009 13:05; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Нед Юни 28, 2009 19:29 Заглавие: Re: Въпрос за свързване на автоусилвател |
|
|
Според мен виенето се получава от лоши маси и от кофти динамо на колата.Това че е изгорял говорителя може да не е само той виновен.Тия Thunder "усилвателчета" имат навика ( на някой модели ) като са много усилени крайните им стъпала излизат от режим и пускат прав ток в изхода .И някой си мислят брех, че са силни тия усилватели изгориха говорителя... пък то на осцилоскоп излизат всичко на яве . Моя съвет е от врътката на усилвателя да не го даваш докрай, а някъде на 70-80% и от CD то да не го пънеш много.Или най-добре си вземи Усилвател!
п.п. За 20 - 30 лева от горе щеше да земеш Blaupunkt който дори да е пройзведен в китай е много по-напред Като твоя модел имам 4 бройки за ремонт и най-вероятно ще им ползвам само кутиите за нещо друго.. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 28, 2009 20:04 Заглавие: |
|
|
........................... _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций
Последната промяна е направена от pepi_voinishki1957 на Пон Юни 29, 2009 11:11; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 28, 2009 21:13 Заглавие: |
|
|
.......
.....Имам предвид загубена маса на изходите на плеъра - това за сведение е много честа повреда , дефектира едно резисторче на платката , което свързва масата на чинча с общата маса на дънната платка на плеъра . Това резисторче играе роля на предпазител  |
|
|
 |
|