Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Как да разбера че имам изгорял елемент в схемата

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
StormStrike
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Юли 28, 2009 11:59    Заглавие: Как да разбера че имам изгорял елемент в схемата Отговорете с цитат

Здравейте, искам да попитам как мога да разбера с помоща на Цифрови ампер клещи Модел 266 дали ми е развален някой кондензатор, резистор, диод?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
the_bull
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Монтана(Студент в Русе)

МнениеПуснато на: Вто Юли 28, 2009 12:03    Заглавие: Отговорете с цитат

На какво са тези елементи дето искаш да ги провериш? Има начини но щом питаш значи и идея си нямаш от електроника затова най-добре потърси сервиз или някой, който разбира да ти покаже как се измерва с подобен уред. Така да ти обясняваме всичко как става няма да стане или поне не лесно Smile
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
StormStrike
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Юли 28, 2009 12:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Имах 1 година практика в училище, обаче се карахме свободен защото господина беше зает с ремонт на училището и карахме само 2-3 учебни часа и то само разпоявахме елементи от стари части (телевизори касетофони и др.).

Имам усилвателче за 2+1 и искам да си поправя bass-а.
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Юли 28, 2009 12:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Насочи се към някой,който поне малко разбира да ти покаже.Както и прочети някоя книжка за начинаещи.Както и често спряганата "Полупроводникова техника" том 1ви на Шишков.Темата в тоя и вид е тотално лишена от смисъл.А и форумите все пак не са начално училище.Пробвано е многократно и резултатите са плачевни и продължават по 20-30 страници,преди на някой модератор да му писне и да удари кепенците... Rolling Eyes
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
StormStrike
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Юли 28, 2009 12:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Сега нямам много време да чета, поне помогни ми малко кажи как да проверя за изгорял елемент.
Върнете се в началото
AZ:)
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Вто Юли 28, 2009 12:35    Заглавие: Отговорете с цитат

StormStrike написа:
Сега нямам много време да чета, поне помогни ми малко кажи как да проверя за изгорял елемент.

С ампер клещите! Idea
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
StormStrike
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Юли 28, 2009 12:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Ще стане ли като го пусна на това дето свири като допра 2те сонди(не му знам названието) и после почна да проверявам елементите 1 по 1?
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Юли 28, 2009 12:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Нямал време да чете.Аз пък нямам време да се занимавам с глупости...
Той не знае кое как се нарича тръгнал да ремонтира и измерва.И какво ще измериш?Но босият цървулите кой номер са ли?И по какво ще разбереш кое показание значи че даден елемент е дефектен и кое че е изправен...
Съде с едното голо желание не става.Едно е да искаш,друго е да можеш,а трето и четвърто-да го направиш...
Налягай трибуквието над учебниците по електроника и ел-техника и книжките на тема хоби-електроника за начинаещи и като ти станат поне малко ясни нещата опитай пак с конкретни питания.
А на тая тема и удряме кепенците-и без това се е устремила към призовото място за годината по безсмисленост...
P.S.А след тези ти изпълнения
StormStrike написа:
Като не ти се пиши остави тази рабута за по умните от тебе в този форум!
Какво се мислиш за най-добрия? Тва че знаеш повече в тази област от мене не те прави Супермен, а като не ти се пиши вари се нерви като пъпчив пубер на някой друг!

Участието ти в този форум приключва.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети