| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
StormStrike Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 28, 2009 11:59 Заглавие: Как да разбера че имам изгорял елемент в схемата |
|
|
| Здравейте, искам да попитам как мога да разбера с помоща на Цифрови ампер клещи Модел 266 дали ми е развален някой кондензатор, резистор, диод? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
the_bull Опитен потребител

Регистриран на: 31 Май 2007 Мнения: 660 Местожителство: Монтана(Студент в Русе)
|
Пуснато на: Вто Юли 28, 2009 12:03 Заглавие: |
|
|
На какво са тези елементи дето искаш да ги провериш? Има начини но щом питаш значи и идея си нямаш от електроника затова най-добре потърси сервиз или някой, който разбира да ти покаже как се измерва с подобен уред. Така да ти обясняваме всичко как става няма да стане или поне не лесно  _________________ Постулат на Хорнер за петте удара:
"Опитът е право пропорционален на потрошеното оборудване." |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Юли 28, 2009 12:08 Заглавие: |
|
|
Имах 1 година практика в училище, обаче се карахме свободен защото господина беше зает с ремонт на училището и карахме само 2-3 учебни часа и то само разпоявахме елементи от стари части (телевизори касетофони и др.).
Имам усилвателче за 2+1 и искам да си поправя bass-а. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 28, 2009 12:20 Заглавие: |
|
|
Насочи се към някой,който поне малко разбира да ти покаже.Както и прочети някоя книжка за начинаещи.Както и често спряганата "Полупроводникова техника" том 1ви на Шишков.Темата в тоя и вид е тотално лишена от смисъл.А и форумите все пак не са начално училище.Пробвано е многократно и резултатите са плачевни и продължават по 20-30 страници,преди на някой модератор да му писне и да удари кепенците...  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Юли 28, 2009 12:23 Заглавие: |
|
|
| Сега нямам много време да чета, поне помогни ми малко кажи как да проверя за изгорял елемент. |
|
|
 |
AZ:) Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 28, 2009 12:35 Заглавие: |
|
|
| StormStrike написа: | | Сега нямам много време да чета, поне помогни ми малко кажи как да проверя за изгорял елемент. |
С ампер клещите!  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Юли 28, 2009 12:46 Заглавие: |
|
|
| Ще стане ли като го пусна на това дето свири като допра 2те сонди(не му знам названието) и после почна да проверявам елементите 1 по 1? |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 28, 2009 12:54 Заглавие: |
|
|
Нямал време да чете.Аз пък нямам време да се занимавам с глупости...
Той не знае кое как се нарича тръгнал да ремонтира и измерва.И какво ще измериш?Но босият цървулите кой номер са ли?И по какво ще разбереш кое показание значи че даден елемент е дефектен и кое че е изправен...
Съде с едното голо желание не става.Едно е да искаш,друго е да можеш,а трето и четвърто-да го направиш...
Налягай трибуквието над учебниците по електроника и ел-техника и книжките на тема хоби-електроника за начинаещи и като ти станат поне малко ясни нещата опитай пак с конкретни питания.
А на тая тема и удряме кепенците-и без това се е устремила към призовото място за годината по безсмисленост...
P.S.А след тези ти изпълнения
| StormStrike написа: | Като не ти се пиши остави тази рабута за по умните от тебе в този форум!
Какво се мислиш за най-добрия? Тва че знаеш повече в тази област от мене не те прави Супермен, а като не ти се пиши вари се нерви като пъпчив пубер на някой друг!  |
Участието ти в този форум приключва. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|