Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Мога ли да направя такъв SMD монтаж ?
Иди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
izzo
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Юли 28, 2009 12:46    Заглавие: Мога ли да направя такъв SMD монтаж ? Отговорете с цитат

Здравейте! Септември месец ще защитавам дипломна работа и за целта трябва да реализирам едно устройство (Solar Data Logger). Мисля да си поръчам платката да ми я изготви някой фирма, разбрах че има такива фирми. Въпроса ми е за повърхностния монтаж. Един колега ми каза, че сам не мога да си запоя елементите. Искам вашето мнение .. дали мога да направя монтажа както е на снимките по-долу и ако да - какъв поялник и какъв тенол са ми нужни.. а ако не - дали има фирми които могат да реализират цялото устройство с платка и монтаж ? Rolling Eyes

Ето и снимки:

http://www.electronics-lab.com/blog/wp-content/uploads/2008/10/sdl1-circuit-board_xl.jpg

http://www.microcircuitlabs.com/Assets/SDL-1%20Circuit%20Board.JPG
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Юли 28, 2009 13:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Така като гледам не виждам нищо сложно в конкретния случай запояването да се извърши "на ръка".Сиреч с къв да е обикновен поялник с що-годе финна човка.Единственото необходимо и достатъчно условие в случая е наличието на ръце-2 броя растящи от правилното анатомично място.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
tropper
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Юли 28, 2009 13:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Само TSSOP-a до USB-Конектора ще е малко по-пипкав. Може и със спойваща паста и пистолет за горещ въздух да се подходи там. Другите са елементарни. Wink
Става. За една-две бройки се прави без проблем.

П.С. тИнол се пише с И. Произлиза от английски, където Tin означава калай.

П.П.С. Ако не успееш да се оправиш сам със спойките - мога да помогна. Работилницата ми се намира близо до МЕИ-то.

Едит: Хубаво мислиш платката да я даваш във фабрика, ама ако помислиш още малко може и да не успееш. Имай предвид срок за изработка 10-15 работни дни. Освен това доста от платкаджийниците почиат седмица-две в началото на август. И то - Хоп! - дойде септември Idea
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
izzo
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Юли 28, 2009 13:33    Заглавие: Отговорете с цитат

И мен това започва да ме притеснява .. нямам много време .. ще мога ли да направя и платката в домашни условия ? Rolling Eyes

Модерирано от RC
Следващият ти пост при който използваш за отговор бутона ще бъде изтрит.
Върнете се в началото
eler
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Раднево

МнениеПуснато на: Вто Юли 28, 2009 13:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако нямаш опит ще се озориш на U1.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
tropper
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Юли 28, 2009 14:10    Заглавие: Отговорете с цитат

Дори и да има опит стъпка 0,65 за ръчно ецване си е абсурд. А дали FT232 не може да се намери и в друг корпус?
Върнете се в началото
Sniks
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: В.Търново

МнениеПуснато на: Вто Юли 28, 2009 14:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Както и колегите казват проблем ще имаш само с TSSOP корпуса. Използвай тинол с Ф не повече от 0.5мм.Желая ти здрави нерви и успех.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Вто Юли 28, 2009 16:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Всичко е възможно,моето момче,само желание и мерак да имаш!Ако нямаш проблеми със зрението,не би трябвало да имаш проблеми и с поялника след малко тренировки.Платката трудно ще я направиш по любителските технологии,но спойките можеш!На мен вече ми е трудно-очила,лупа,ръцете не достигат Twisted Evil ...Давай,докато можеш!

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
milmar
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Вто Юли 28, 2009 18:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Селектра Пд са май най-бързи - за три дни ще ти я направят . Друг въпрос е цената за експресна изработка Wink .
Върнете се в началото
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Юли 28, 2009 20:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Ще я направят ама, след месец. Нали писах, че "почивали". И е 5 дни. Цената за платка с размер до 80 на 110 милиметра е 20 кинта за експресно. Ако е по-малка, доброзорно ще ти връчат необходимата бройка. Глезят се и "избягвали" да сглоябват от няколко платки на различни клиенти един шаблон. Щото, да цъкаш с мишката и да "мултиплицираш" е друго. Сега ще видя Благоевград как ще реагират "правилно" и май ще минем при тях. Платкджийници бол, клиентите са кът!
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
Страница 1 от 4

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети