| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
izzo Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 28, 2009 12:46 Заглавие: Мога ли да направя такъв SMD монтаж ? |
|
|
Здравейте! Септември месец ще защитавам дипломна работа и за целта трябва да реализирам едно устройство (Solar Data Logger). Мисля да си поръчам платката да ми я изготви някой фирма, разбрах че има такива фирми. Въпроса ми е за повърхностния монтаж. Един колега ми каза, че сам не мога да си запоя елементите. Искам вашето мнение .. дали мога да направя монтажа както е на снимките по-долу и ако да - какъв поялник и какъв тенол са ми нужни.. а ако не - дали има фирми които могат да реализират цялото устройство с платка и монтаж ?
Ето и снимки:
http://www.electronics-lab.com/blog/wp-content/uploads/2008/10/sdl1-circuit-board_xl.jpg
http://www.microcircuitlabs.com/Assets/SDL-1%20Circuit%20Board.JPG |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 28, 2009 13:00 Заглавие: |
|
|
Така като гледам не виждам нищо сложно в конкретния случай запояването да се извърши "на ръка".Сиреч с къв да е обикновен поялник с що-годе финна човка.Единственото необходимо и достатъчно условие в случая е наличието на ръце-2 броя растящи от правилното анатомично място. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 28, 2009 13:09 Заглавие: |
|
|
Само TSSOP-a до USB-Конектора ще е малко по-пипкав. Може и със спойваща паста и пистолет за горещ въздух да се подходи там. Другите са елементарни.
Става. За една-две бройки се прави без проблем.
П.С. тИнол се пише с И. Произлиза от английски, където Tin означава калай.
П.П.С. Ако не успееш да се оправиш сам със спойките - мога да помогна. Работилницата ми се намира близо до МЕИ-то.
Едит: Хубаво мислиш платката да я даваш във фабрика, ама ако помислиш още малко може и да не успееш. Имай предвид срок за изработка 10-15 работни дни. Освен това доста от платкаджийниците почиат седмица-две в началото на август. И то - Хоп! - дойде септември  _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
izzo Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 28, 2009 13:33 Заглавие: |
|
|
И мен това започва да ме притеснява .. нямам много време .. ще мога ли да направя и платката в домашни условия ?
Модерирано от RC
Следващият ти пост при който използваш за отговор бутона ще бъде изтрит. |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 28, 2009 13:49 Заглавие: |
|
|
| Ако нямаш опит ще се озориш на U1. |
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 28, 2009 14:10 Заглавие: |
|
|
Дори и да има опит стъпка 0,65 за ръчно ецване си е абсурд. А дали FT232 не може да се намери и в друг корпус? _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
Sniks Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 28, 2009 14:55 Заглавие: |
|
|
| Както и колегите казват проблем ще имаш само с TSSOP корпуса. Използвай тинол с Ф не повече от 0.5мм.Желая ти здрави нерви и успех. |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 28, 2009 16:32 Заглавие: |
|
|
Всичко е възможно,моето момче,само желание и мерак да имаш!Ако нямаш проблеми със зрението,не би трябвало да имаш проблеми и с поялника след малко тренировки.Платката трудно ще я направиш по любителските технологии,но спойките можеш!На мен вече ми е трудно-очила,лупа,ръцете не достигат ...Давай,докато можеш! _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 28, 2009 18:13 Заглавие: |
|
|
Селектра Пд са май най-бързи - за три дни ще ти я направят . Друг въпрос е цената за експресна изработка . |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 28, 2009 20:33 Заглавие: |
|
|
Ще я направят ама, след месец. Нали писах, че "почивали". И е 5 дни. Цената за платка с размер до 80 на 110 милиметра е 20 кинта за експресно. Ако е по-малка, доброзорно ще ти връчат необходимата бройка. Глезят се и "избягвали" да сглоябват от няколко платки на различни клиенти един шаблон. Щото, да цъкаш с мишката и да "мултиплицираш" е друго. Сега ще видя Благоевград как ще реагират "правилно" и май ще минем при тях. Платкджийници бол, клиентите са кът! _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
|