| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 02, 2009 3:12 Заглавие: |
|
|
kali
Искаш да кажеш че на 1-2-3ти силоз отчита а на следващите не?
или някой от датчиците в силозите не отчита?
Къде си? Ако си на близо мога да ти помогна!
Да не би да не сте им платили някоя фактурка и за това да се опитваш да решиш проблема самостоятелно? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
kali Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 02, 2009 18:33 Заглавие: |
|
|
| в един силоз се намират 4 датчика спуснати от покрива (въжета) от тази фирма http://www.itg.bg/Окабеляване преди 4 години някаде. Но сега уреда от чита само първия датчик а останалите пише само нули.Качих се горе на силоза но неможах да стигна до датчиците тъй като ще трябва да се вържа с важе за да мога да стигна до тях.На пръв поглед не видях някакъв механичен проблем.Чудя се да ли е възможно да са изгоряли 2,3,4 датчик или да има проблем в кутията на 1 вия датчик от който тръгва кабела за дръгите датч.На втория силоз пък последния датчик е отказал а 1,2,3 си показват. Искам да знам също как са вързани (паралелноли)тъй като кабела влиза в първия и от него в втория и завършва на 4ия. |
|
|
 |
kali Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 05, 2009 20:34 Заглавие: |
|
|
| Здравей те колеги,никой ли неможе да ми обясни начина на свързване на тези датчици или поне някой адрес в нета да прочета за тия да тчици.Интересуваме каква може да е причината за да не работят,възможноли е да са изгоряли или причината да е механична.Все още не съм се качил на силозите тъй като ми трябва екипировка да се спусна до датчиците.Затова ми се ще да знам като се кача горе каво да меря и какво да гледам. |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 05, 2009 20:44 Заглавие: |
|
|
| kali написа: | | ....Все още не съм се качил на силозите тъй като ми трябва екипировка да се спусна до датчиците.... |
Най-вероятно трябва въжето да се свали и ремонтира , ти как си представяш запояване във въздуха . А ако никой не се качи ( ти ) как смяташ че някой дистанционно ще познае какъв е проблема , особено доколкото разбирам не знаеш какъв е типа на датчиците , а само гадаем ? |
|
|
 |
kali Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 05, 2009 20:54 Заглавие: |
|
|
| Да прав си .това е фирмата от която са поставени тези датчици. |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 06, 2009 11:01 Заглавие: |
|
|
Датчици много. и начини на свързване според датчиците. Ние не знаем какви са използвали колегите. Аз ползвам На DALLAS те са 3 проводни + - и комуникация. Без да свалиш въжето няма да разбереш, но имаи един проблем - всеки датчик от тези които използвам има свое ID и е необходимо програмирането на новото ID при подмяна на датчик в приемния модул. което няма да ти е по силите.
И защо трябва да слизаш до датчиците вместо да издърпаш само кабела с датчиците от въжената тръба, дано не се е вързала на възел в силоза. |
|
|
 |
|