| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pif4o77 Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 15, 2009 17:01 Заглавие: |
|
|
| Е да де, от него се управлява, ама проблема е че този сигнал пуска газовия клапан после за няколко секунди компа проверява налягане на газта температури и когато всичко е на ред, спира бензиновите дюзи и пуска газовитя, е тоя момент на проверка на мен вече помпата не ми работи щото с пускането на газовия клапан тя спира и имама дупка от около 2-до 8 секунди които обаче са фатални ако колата е на празен ход и гасне. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
radev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 15, 2009 17:54 Заглавие: |
|
|
И ти трябва време задръжка с едно кондензаторче и диодче най просто ама дали ще подсигури такова време от 7-8сек най добре и едно транзисторче  _________________ Платки http://radev1.narod.ru/
0879-555-472 |
|
|
 |
pif4o77 Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 01, 2009 14:52 Заглавие: |
|
|
Такаа, с помоща на реле време избегнах този по горе описания проблем, но остана още един незначителен недостатък. Понеже релето време трябва да му се подаде ток за да се задеиства, а този ток също така задеиства и другото реле което прекъсва бензиновата помпата и пак се получава една липса на гориво в тоя промеждутък на щракване на релетата( може би десети от секундата). Сега разбрах от колегата по горе за някъква хватка с кондензатор и диод (ако правилно съм разбрал) нужни са десети от секундата да задържа тока да не стигне до второто реле и всичко ще заспи. Как точно се прави това с кондензатора и какви параметри трябва да е тои и съответно диода, а също така и схемата за това как се връзват  |
|
|
 |
madjurov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 08, 2009 19:08 Заглавие: |
|
|
Свържи един електролитен кондензатор паралелно на бобината на релето, като спазваш поляритета на кондензатора, разбира се! Колкото е по-голям капацитета на кондензатора и колкото е по-голямо съпротивлението на намотката на релето толкова времето на задръжка на релето след премахване на захранването ще е по-голямо. Точното време се постига експериментално (има и формула). Започни с 1000 микрофарада и гледай работното напрежение на кондензатора да е по-голямо от 12 волта. Ако му объркаш поляритета - загрява и се пръсва! Атрактивна работа - да не се уплашиш! _________________ Бъдете здрави! |
|
|
 |
AZ:) Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 08, 2009 21:13 Заглавие: |
|
|
Леле каква сложнотия и то без никакъв смисъл!
Я автора да вземе да обясни за какво е цялата хамалогия да си прекъсва помпата?
Нали си с ГИ, при него се пали задължително на бензин.Дори е препоръчително да се обръща на газ чак след като колата загрее около 40 градуса.Тоест винаги трябва да имаш в резервоара бензин.При това положение просто си сипваш едни 10л. и ти е мирна главата.Хем помпата ще се охлажда нормално, хем ще си имаш и резервно гориво ако някъде останеш без газ!
Ако си мислиш че като я спреш с реле и ще искара по дълго се лъжеш... |
|
|
 |
bvgdzk Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 09, 2009 1:41 Заглавие: |
|
|
Какви кондензатори за време задържане колеги .Ако съм аз ще се постарая пъвото реле да разпада от нормално затворан контакт на второто  _________________ няма сложни неща в техниката-трябва само да се досетиш и да ги направиш
акъл -полезен ми дай ---------пари сам ще си направя
Обучение за работа с PROTEL99 |
|
|
 |
joda Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 10, 2009 1:00 Заглавие: |
|
|
Извинявам се за офтопика, но икономията при къси разстояния е значителна и инфото може и да е полезно за някои.
AZ:) не е вярно това което пишеш. Карам от години само и единствено на газ, дори и през зимата. С най-обикновен изпарител на Ловато съм. Всичко е до настройка и малко ТНТМ. Бензиновата помпа (електрическа) съм я изключил по принцип, защото в един момент спира да работи (загрява вероятно) и ако ми свърши газа, на бензин не мога да запаля с часове. Да не говорим че по едно време ми източваше резервоара заради малка пукнатина в маркучетата.
Защо студения двигател гасне на газ през зимата:
Пали на газ (при коректна настройка), но след 1-2 минути спира (на първото кръстовище). Причината не е в замръзнали мембрани, а в замръзнали дюзи. Образуваните кристалчета по дюзата не позволяват на голямата мембрана да затвори достатъчно клапанчето при ниска консумация и двигателя се дави на ниски обороти. За целта прокарах настройката за ниски обороти (месинговия винт - обикновен жигльор) с 2 жила в купето. Получи се един вид антисмукач с който компенсирам повишеното подаване на газ в първите няколко минути. Колата ми не е помирисвала бензин от поне 4 години. Че мембраните замръзвали, се втвърдявали, напуквали, повреждали и т.н. е мит, пуснат от не доучили майстори. Не съм сменял нищо по изпарителя. Още си е с оригиналните мембрани, а вече е на 7 години. Не съм установил увеличен разход. Играх си с ТНТМ-то по колата 1-2 дни, но икономията на бензин наистина си струваше труда. _________________ Човек обича да прави това което му се отдава. Аз обичам да правя нищо  |
|
|
 |
|