|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 20, 2009 21:26 Заглавие: Генератор на двуполярно зхранване (ИС) купува |
|
|
Препоръчайте интегралнан схема със следните която да покрива следните изисквания:
1. SMD изпълнение.
2. Възможност за директна покупка на единични бройки в България.
3. От входно напрежение 27 волта (еднополярно) трябва да направи две изходни напрежение с + и -. 10 волта или там някъде е ОК.
4. Консумацията ще е в рамките на няколко милиампера.
5. Като външни елементи бих изтърпял миниатюрен дросел и малък танталов кондензатор, но по възможност, само това.
6. Двете напрежения да са стабилни и компенсирани едно спрямо друго. Демек еднакви.
Хубаво е там където се продава чипът да се предложат и другите елементи.
Цената да е до няколко лева... Ама това е пожелание. И 5 давам, щото ми трябва само една бройка. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
gueswhoaz Опитен потребител

Регистриран на: 13 Юни 2009 Мнения: 603 Местожителство: По света и у нас
|
Пуснато на: Чет Авг 20, 2009 21:42 Заглавие: |
|
|
| Сигурно ще искаш и Памела Андерсън да ти го донесе до вратата? |
|
|
 |
nobodyshadow Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 20, 2009 22:08 Заглавие: |
|
|
Такова животно не съм виждал да има.Ти виждал ли си такъв чип,дори и само написано някъде? _________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно! |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 20, 2009 22:23 Заглавие: |
|
|
Естествено. DC-DC конвертор се казва. Забравил съм (освен Памела Андерсън, която определено не ме кефи), че трябва и да е галванично разделено от захранващото напрежение.
Чейте да потърся подходящи pdf'та за аргументиране на наличието на такива интегрални схеми. _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 20, 2009 22:35 Заглавие: |
|
|
Отне 30 секунди. MAX742...
Ама ми трябват 2 бройки, а фирмите които знам, че доставят странни чипове искат да купя мъничко повече. Ще ме вредят и с 2 де, ама ще чакам някоя седмица.
Пък и това е step-up регулатор, а на мен ми трябва step-down. Явно ще трябва да отделя още някоя минута.
А въпросът го зададох, защото такива чипове се ползват в LCD'тата и беше ефективно някой да се отпусне с една готова малка платчица.
5 минути ...
http://www.edn.com/contents/images/32003di.pdf
Четем статията
Buck regulator and two inductors make dual-polarity converter
Подходящият чип ми седи около клавиатурата, ама трябва да го изсънувам как точно ще стане.
Лека нощ!
EDIT: За мое най-голямо съжаление, ще премина в read only режим за този форум. Разбирам, че ми редактират мненията за ББ (нали беше суша и нямаше гъби за които да се ходи), ама чак пък и за вижданията ми за красота е прекалено. Всъщност, отговорих на запитването "Дотолкова ли съм елементарен, че да ме кефят Барбита?", което беше оставено без коментар от страна на модериращият екип, но когато споделих, че "усещането за жена" е на едно друго ниво, ми резнаха повече половината мнение.
Който има нещо да пита, на ЛС. Докато стане на 100% и толкова.
Сбогом на всички. Беше ми приятно да общувам с Вас. _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Чет Авг 20, 2009 23:15 Заглавие: Re: Генератор на двуполярно зхранване (ИС) купува |
|
|
Цялата философия руснака беше я направил с 2 транзистора няколко пасивни елемента, феритен пръстен ( който беше много кофти залят с няква боза ) и на изходната намотка грец, кондери, 78,7912 Конкретна схема няма но по спомен беше с една първична цепена намотка, 2 първични пак за обратна връзка и една цепена вторична.. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 20, 2009 23:48 Заглавие: |
|
|
| Vaklin написа: | | За мое най-голямо съжаление, ще премина в read only режим за този форум. |
За политика си има други форуми.В този е нежелана.
За Памела Андерсън си има по-надолу раздел и ти много хубаво го знаеш кой е...Никой не е длъжен да чете (особено пък такива дълги и пространни) лирични отклонения за циците на Памела,за ланшния сняг и т.н.А ти определено всички знаем че имаш афишнитет към подобни лирични отклонения.Ако имаш намерение да обсъждаш Памела-раздел "общи приказки"-бутон NewTopic и почваш.Нямам нищо впротив.Но не и тук... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|