Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

За посоката на кабелите (отцепена)
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Авг 27, 2009 9:40    Заглавие: Отговорете с цитат

В една друга тема Божилов засегна една интересна версия за посоката на кабелите ,понеже явно съм пропуснал нещо ще моля така ,по подробно да се разчепка въпроса.
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Авг 27, 2009 9:55    Заглавие: Отговорете с цитат

http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=102364
http://bgaudio.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=11541&postdays=0&postorder=asc&start=0
И освен че самия проводник има посока и изолацията му и тя има посока.И ако по погрешка самия производител обърка едната от двете посоки и нахлузи изолационния шлаух срещупосочно на проводника-стой че гледай веселба.Както и да го вържеш-все дърво-в едната посока прододника ще ти е вързан противопосочно,в другата изолацията му.Абе нема управия.
Затова се иска покупка на специалише кабел-аудиофилски.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
RM
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Авг 27, 2009 10:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Ще ви издам още една тайна от магията на звуковъзпроизваждането...
и oриантацията на оста на електроните спрямо 20%-ното изместаване на азимута на луната. Електроните трябва да са с лек полегат наклон покрай шкафа, и ако минава водопровод в стената , константата се увеличава с 1,543 процента. Разбира се и охлаждането на кабела има значение ... с леви вентилаторчета, за да се избегна резонанса на празните шкафчета. За повече инфо www.durak.bg
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
eler
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Раднево

МнениеПуснато на: Чет Авг 27, 2009 10:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Bojilov написа:
самия проводник има посока

Хе хе, проводник-диод. Навиваш си трафа с него и не ти трябват изправителни диоди след него. От трафа излиза направо постоянно напрежение.
Върнете се в началото
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Авг 27, 2009 11:34    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Жестоко, тези дни си поиграх с посоката на интерконектите и ОТ кабелите. Втрещен съм. Признавам, че бях скептик, до преди да завъртя щепсела. Идеализираните ми представи за тока сега са разклатени Shocked

Кабелите са единично, разплетено УТП и взех да обръщам всяко в търсене на по-хомогенен звук с бързи ниски, които да не се отделят от тембъра на инструмента. За мен това съживява музиката, противоположно на подхода да се търси изчистване на "звука". Това привидно изчистване се поражда от разчленяването на ниските с останалата част от тембъра, като започва да се усеща една статична подложка отдолу. На този етап това са моите критерии, възприех ги от Кимура и Терамура.
След едночасова борба с посоките, накрая се получи осезателна промяна, точно съживяване, още не мога да повярвам

Ар ю токинг ту ми....Науката до какви нива достигнала а аз си мисля че тия работи са си ей така.....

Баси идиотите .....Винаги съм бил съгласен с твърдението, че незнанието ражда суеверия.
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Авг 27, 2009 11:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Лошото е че слуховите възприятия са субективни.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ststefanov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Авг 27, 2009 11:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Не обиждайте тези, които не разбирате и не отричайте неща, които не може да си обясните.
Върнете се в началото
fikret
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Авг 27, 2009 12:16    Заглавие: Отговорете с цитат

Това ми прилича на съчинения-разсъжденията по литературна творба, които ни караха да пишем по литература. И съм жив свидетел, че по-добре се справяха не онези, които два-три пъти са прочели произведението, а онези които умееха да разтягат локуми.
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Авг 27, 2009 12:55    Заглавие: Отговорете с цитат

ststefanov написа:
...

Напротив-форума е технически и е стъпил здраво на точната наука.Това че някой е бил наречен някакси или осмиван заради това че в 21ви век вярва в това че Земята е плоска или се крепи на 4 слона/кита си е лично негов проблем.Както неведнъж съм казвал-подобни дискуси и вервания нямат абсолютно никакво място в тоя форум.Имайте уважение към хората в този форум-мнозинството от които са хора технически грамотни и пляскането на всякакви шарлатански писания(на които може да се върже някое лапе,което не знае откъде накъде върви тока,но не и хора,които си изкарват хляба с поялник в ръка) няма място тук...Нямам нищо впротив такива дискусии-но някъде далеч от тук-имате си достатъчно много места в мрежата в които можете да си разтягате философиите за посоката на кабелите и т.н.Тук не.Поне тоя форум не осирайте.Ако на някой му е обидно отношението скъм подобни "дискусии" тук-да седне да прочете учебника по физика за 9ти клас.Вероятно ще му мине.
Считам дебата за изчерпан и всякакви писания относТно посоката на кабелите и кой кондензатор/ламба как звучи ще ги трия.Въобще писания в които се спряга глагола "звучи" ги чака същата съдба.Тук да потретая че е технически форум и говорим с точни термини и резултати от конкретни измервания,а не със събективни понятия.Така че който говори за "звучене" говори за бан-листата Exclamation Evil or Very Mad Особено пък в раздела за продажбите.И без това ми е писнало от това разни тарикати да се пробват да ме къпят и плакнат с ладка водичка. Twisted Evil
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
ststefanov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Авг 27, 2009 13:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Както виждаш не говоря въобще за нещата, които ви дразнят. Забранените от теб думички въобще не съм ги споменавал, точно за да не започне излишен спор, който наистина няма място тук.

Но продължавам да държа на думите си, че не трябва да обиждаме тези, които не разбираме, както и тези които не ни разбират.
(да си ме чул да обидя някого тук или да го наричам "идиот" по каквато и да е причина?)

Цитат:

3. Уважавайте и ценете времето на другите участници във форума. Въздържайте се от всякакви обидни думи и преки характеристики / квалификации / обиди / заплахи.

Така, че се дръжте като културни хора и спазвайте правилата на форума!
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети