Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Размисли и актуална информация за светл.източници
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
milmar
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Пет Сеп 04, 2009 22:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Ей така се работи - от една глупава крушка до патент в енергетиката Wink !!! Веднага да се засекрети темата Very Happy !
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Петров
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пет Сеп 04, 2009 23:52    Заглавие: Отговорете с цитат

gakal написа:
В къщи преди 7-8 месеца замених 100 ватовите крушки със 30 ватови (2700 градуса)

Странно, може би имаш предвид "Келвина" и 2700 е жълта светлина ако не ме лъже паметта Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
vladi46
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пет Сеп 04, 2009 23:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Високотемпературната свръхпроводимост беше открита преди повече от 20години. Но забележете-става дума за 90-100К, а не за стайна температура. Не помня кои материали бяха показали такива с-ва, но както се досещате, те трябва да се поддават на механична обработка и да са удобни за направа на проводници. И как ще се осигури това охлаждане на 90-100К? Колкото до употребата на високи напрежения, това е за да могат да се пренасят големи мощности без проводниците да са много дебели. P=UIcosφ, нали така? Тоест увеличаваме P, за сметка на U, а не за сметка на I. Не е нужно тази информация да я търсим в гугъл, това са тривиални неща.
А по-отношение на крушките аз отдавна съм взел необходимите мерки-трупам на склад енергонеспестяващи и това е. Не желая предварително да плащам тази прословута икономия и се съмнявам, че ще бъдем на печалба от това заради трайността на крушките. Освен това ме дразни луменисцентното осветление.

Последната промяна е направена от vladi46 на Съб Сеп 05, 2009 14:37; мнението е било променяно общо 4 пъти
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Сеп 05, 2009 0:01    Заглавие: Отговорете с цитат

2700, 4200 и 6400K са най-честите стандарти.
Първото жълтее.Свети уж много силно и като се наведеш да си вържеш обувките се не виджа нищо.Като поседиш извнестно време и почваш да имаш чувството че някой ти е сипал пясък в очите...
4200 е студена бяла.Най-ми допада.
6400 сине е и мен поне ми дразни очите много.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Милен
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Сеп 05, 2009 7:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Тия са сравнително евтини и нямат претенциите да носят някакво гръмко име. Някой има ли поглед как се държат като дълготрайност.
Върнете се в началото
plamen petrov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Шумен

МнениеПуснато на: Съб Сеп 05, 2009 10:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Това ако е лампа пази боже нищо не се вижда ,незнам как са и мерили интензитете на светене но аз съм сложил от наи мощните и свети като 40 вата от обикновените.Общо взето съм разочарован.
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Съб Сеп 05, 2009 10:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Каква марка си сложил?То е супер отностиелно..а тия Realux никога не бях ги чувал..Имат и правописна грешка на сайта си Smile Ще взема 2-3 да ги тествам.. другата седмица.
п.п. никъде не пише какъв енергиен клас са Confused
plamen petrov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Шумен

МнениеПуснато на: Съб Сеп 05, 2009 11:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Там е работата че нищо не пише. Говоря за Realux. За мен са пълен боклук в магазина тествах всички видове , още там не ми хареса но си викам тук щото е голямо пространството.
zmeios
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Сеп 05, 2009 11:39    Заглавие: Отговорете с цитат

plamen petrov написа:
но аз съм сложил от наи мощните и свети като 40 вата от обикновените

Абе не може да е съвсем така.

Аз също не съм прекален фен на енергоспестяващите, но за отдаваната светлина на ват - което си е истина, истина си е! В пъти са по-ефективни. 19 вата си светят като 100 ватова нормална...

Пробвай някоя по-свястна марка. Най-доброто на пазара у нас е General Electric, когато е оригинален. Но е супер скъпо, а и откъде гаранция в Задунайска Губерния, че оригиналното е оригинално? Аз купувам Leuci и съм доста доволен.

За цветната температура: има три "цвята" (както Божилов писа по-горе), избери си тоя дето най ти пасва и след това купувай само от него.
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Сеп 05, 2009 13:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Още не съм дочел темата и новината, но да споделя за опита си с лампита на NARVA - гедерейска, ама фирма, работеща качествено. В продължение на 18 години ползвах един Вартбург, всички лампи в него си бяха NARVA, и за това време не изгоря нито една. Така че в ГеДеРе-то не всичко беше лошо.

Последната промяна е направена от ivankrivodol на Съб Сеп 05, 2009 14:13; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следваща
Страница 4 от 8

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети