|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 04, 2009 22:56 Заглавие: |
|
|
Ей така се работи - от една глупава крушка до патент в енергетиката !!! Веднага да се засекрети темата ! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 04, 2009 23:52 Заглавие: |
|
|
| gakal написа: | | В къщи преди 7-8 месеца замених 100 ватовите крушки със 30 ватови (2700 градуса) |
Странно, може би имаш предвид "Келвина" и 2700 е жълта светлина ако не ме лъже паметта  |
|
|
 |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 04, 2009 23:58 Заглавие: |
|
|
Високотемпературната свръхпроводимост беше открита преди повече от 20години. Но забележете-става дума за 90-100К, а не за стайна температура. Не помня кои материали бяха показали такива с-ва, но както се досещате, те трябва да се поддават на механична обработка и да са удобни за направа на проводници. И как ще се осигури това охлаждане на 90-100К? Колкото до употребата на високи напрежения, това е за да могат да се пренасят големи мощности без проводниците да са много дебели. P=UIcosφ, нали така? Тоест увеличаваме P, за сметка на U, а не за сметка на I. Не е нужно тази информация да я търсим в гугъл, това са тривиални неща.
А по-отношение на крушките аз отдавна съм взел необходимите мерки-трупам на склад енергонеспестяващи и това е. Не желая предварително да плащам тази прословута икономия и се съмнявам, че ще бъдем на печалба от това заради трайността на крушките. Освен това ме дразни луменисцентното осветление. _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми!
Последната промяна е направена от vladi46 на Съб Сеп 05, 2009 14:37; мнението е било променяно общо 4 пъти |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 05, 2009 0:01 Заглавие: |
|
|
2700, 4200 и 6400K са най-честите стандарти.
Първото жълтее.Свети уж много силно и като се наведеш да си вържеш обувките се не виджа нищо.Като поседиш извнестно време и почваш да имаш чувството че някой ти е сипал пясък в очите...
4200 е студена бяла.Най-ми допада.
6400 сине е и мен поне ми дразни очите много. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Милен Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 05, 2009 7:50 Заглавие: |
|
|
| Тия са сравнително евтини и нямат претенциите да носят някакво гръмко име. Някой има ли поглед как се държат като дълготрайност. |
|
|
 |
plamen petrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 05, 2009 10:17 Заглавие: |
|
|
Това ако е лампа пази боже нищо не се вижда ,незнам как са и мерили интензитете на светене но аз съм сложил от наи мощните и свети като 40 вата от обикновените.Общо взето съм разочарован. _________________ Директна връзка Skype-plamenpetrov8281 |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Съб Сеп 05, 2009 10:27 Заглавие: |
|
|
Каква марка си сложил?То е супер отностиелно..а тия Realux никога не бях ги чувал..Имат и правописна грешка на сайта си Ще взема 2-3 да ги тествам.. другата седмица.
п.п. никъде не пише какъв енергиен клас са  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
plamen petrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 05, 2009 11:22 Заглавие: |
|
|
Там е работата че нищо не пише. Говоря за Realux. За мен са пълен боклук в магазина тествах всички видове , още там не ми хареса но си викам тук щото е голямо пространството. _________________ Директна връзка Skype-plamenpetrov8281 |
|
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 05, 2009 11:39 Заглавие: |
|
|
| plamen petrov написа: | | но аз съм сложил от наи мощните и свети като 40 вата от обикновените |
Абе не може да е съвсем така.
Аз също не съм прекален фен на енергоспестяващите, но за отдаваната светлина на ват - което си е истина, истина си е! В пъти са по-ефективни. 19 вата си светят като 100 ватова нормална...
Пробвай някоя по-свястна марка. Най-доброто на пазара у нас е General Electric, когато е оригинален. Но е супер скъпо, а и откъде гаранция в Задунайска Губерния, че оригиналното е оригинално? Аз купувам Leuci и съм доста доволен.
За цветната температура: има три "цвята" (както Божилов писа по-горе), избери си тоя дето най ти пасва и след това купувай само от него. _________________ “Да се пазиш от кон отзад, от вол отпред, а от комунист отвред…” |
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 05, 2009 13:47 Заглавие: |
|
|
Още не съм дочел темата и новината, но да споделя за опита си с лампита на NARVA - гедерейска, ама фирма, работеща качествено. В продължение на 18 години ползвах един Вартбург, всички лампи в него си бяха NARVA, и за това време не изгоря нито една. Така че в ГеДеРе-то не всичко беше лошо. _________________ All Rights Reserved
Последната промяна е направена от ivankrivodol на Съб Сеп 05, 2009 14:13; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|