|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kd 503 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 15, 2005 17:06 Заглавие: |
|
|
аз съвсем наскоро разбрах че зареждането (правилното) е много сложно от началото вкарваш прав ток но след средата на заряда почваш да зареждаш на импулси като към края импулсите се разреждат и стават все по кратки
това е моята теория след дълго изследване на зарядното за ц 55  _________________ Усилването на електрически сигнали е основен процес в радиоелектрониката!
i love massive ridiculous bass
Atlanta Georgia U.S.A. the real hip-hop ! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
aaleks Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 15, 2005 19:35 Заглавие: |
|
|
Пичове наведохтеме на супер идея , един скапан GSM /с литиева батерийка/ и си имам зарядно за моята.
Супер, БЛАГОДАРСКО на всички който отговориха и особено на Stoy40 .
Ако карате Форд http://212.36.24.100/portal/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1
Рекламирам го с благородна цел, не съм нито модер или админ така, че заповядайте с каквото можем ще си помагаме! _________________ Небойте се роби, Спартак е с вас! |
|
|
 |
aaleks Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 16, 2005 22:48 Заглавие: |
|
|
| smd написа: | | И все пак: на какво я зареждаш? |
Извйнявам се, че пропуснах да отговоря , ама ме грабна ентосиязма. Днес си купих елемент 3.7/700 за 7.60лв. сега остава да си намеря GSM. Не ми се ще да си разбутвам мойте "семейните" .
Та на въпроса - с обикновено зарядно за Нокия, две крокодилчета и направо на "+" и "_" и така прескочих "оронжевичкото", но забравих след час два да я махна и тя "напълня". Аматорска работа, ама човек се учи докато е жив. _________________ Небойте се роби, Спартак е с вас! |
|
|
 |
Grrr Гост
|
Пуснато на: Чет Мар 17, 2005 0:34 Заглавие: Mi da |
|
|
| aaleks написа: | | smd написа: | | И все пак: на какво я зареждаш? |
Извйнявам се, че пропуснах да отговоря , ама ме грабна ентосиязма. Днес си купих елемент 3.7/700 за 7.60лв. сега остава да си намеря GSM. Не ми се ще да си разбутвам мойте "семейните" .
Та на въпроса - с обикновено зарядно за Нокия, две крокодилчета и направо на "+" и "_" и така прескочих "оронжевичкото", но забравих след час два да я махна и тя "напълня". Аматорска работа, ама човек се учи докато е жив. |
Mnogo iasno i si ia prezaredil , Li bateria ne triabva da previshava i s 0,5V naprejenieto ot 4,2 V, zashtoto se povrejda i se naduva
Za tova choveka ti kaza che se vzima i platkata koito v povecheto sluchai se namira zalepena v strani na GSM bateriata
Tazi platka pazi bateriata po slednia nachin:
1.sledi naprejenieto i kato dostigne tochno 4.2 V izkluchva bateriata , syshtoto se sluchva i kogato bateriata padne na 2,4V pak ia izkluchva  |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 17, 2005 17:41 Заглавие: |
|
|
| Не ти трябва цял GSM ,а само повредена литиийон батериика,вътре в тях има платка с чип който си я зарежда,ограничава тока,и я изключва като се разреди т.е. пази си я.Ти само трябва да усигуриш 6 волта0.5 ампера |
|
|
 |
aaleks Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 17, 2005 20:06 Заглавие: |
|
|
| Stoy40 написа: | | Не ти трябва цял GSM ,а само повредена литиийон батериика,вътре в тях има платка с чип който си я зарежда,ограничава тока,и я изключва като се разреди т.е. пази си я.Ти само трябва да усигуриш 6 волта0.5 ампера |
Не съм срещал такава батерия освен една от сименс С 8 трицветен, апарата е като тухла единичка е апарата ама си беше отдавна.
Надали ще намеря скоро такава батерия, така си мисля.
А първия заряд като ползвах GSM на синковеца мина супер, но ако намеря такава батерия естествено ще взема нея. _________________ Небойте се роби, Спартак е с вас! |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 18, 2005 11:57 Заглавие: |
|
|
| Аз си купувах ли-йон батериика за ""Сименс Ц35" китайска и вътре има електроника. |
|
|
 |
bongo Опитен потребител

Регистриран на: 17 Окт 2003 Мнения: 347 Местожителство: Нова Загора
|
Пуснато на: Пет Мар 18, 2005 12:20 Заглавие: Li-Ion батерии |
|
|
Аз доста се мъчих с такава батерийка - не е лоша, само дето иска куп електроника - на всичкото отгоре вътре в батериятя за GSM има електроника дето я пази от дълбок разряд....И накрая реших - добрите стари Ni-Cad си вършат работата, търпят повече немариливо отношение и са по-евтини...Макар че не искам да налагам мнение - всеки си избира сам.. _________________ Георги Влаев, LZ3GH |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|