Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Li-Ion батерии въпрос
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
kd 503
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Вто Мар 15, 2005 17:06    Заглавие: Отговорете с цитат

аз съвсем наскоро разбрах че зареждането (правилното) е много сложно от началото вкарваш прав ток но след средата на заряда почваш да зареждаш на импулси като към края импулсите се разреждат и стават все по кратки
това е моята теория след дълго изследване на зарядното за ц 55 Rolling Eyes
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
aaleks
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Мар 15, 2005 19:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Пичове наведохтеме на супер идея Idea , един скапан GSM /с литиева батерийка/ и си имам зарядно за моята.
Супер, БЛАГОДАРСКО на всички който отговориха и особено на Stoy40 Smile .

Ако карате Форд http://212.36.24.100/portal/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1
Рекламирам го с благородна цел, не съм нито модер или админ така, че заповядайте с каквото можем ще си помагаме!
aaleks
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Мар 16, 2005 22:48    Заглавие: Отговорете с цитат

smd написа:
И все пак: на какво я зареждаш?

Извйнявам се, че пропуснах да отговоря Embarassed , ама ме грабна ентосиязма. Днес си купих елемент 3.7/700 за 7.60лв. сега остава да си намеря GSM. Не ми се ще да си разбутвам мойте "семейните" .
Та на въпроса - с обикновено зарядно за Нокия, две крокодилчета и направо на "+" и "_" и така прескочих "оронжевичкото", но забравих след час два да я махна и тя "напълня". Аматорска работа, ама човек се учи докато е жив.
Grrr
Гост

МнениеПуснато на: Чет Мар 17, 2005 0:34    Заглавие: Mi da Отговорете с цитат

aaleks написа:
smd написа:
И все пак: на какво я зареждаш?

Извйнявам се, че пропуснах да отговоря Embarassed , ама ме грабна ентосиязма. Днес си купих елемент 3.7/700 за 7.60лв. сега остава да си намеря GSM. Не ми се ще да си разбутвам мойте "семейните" .
Та на въпроса - с обикновено зарядно за Нокия, две крокодилчета и направо на "+" и "_" и така прескочих "оронжевичкото", но забравих след час два да я махна и тя "напълня". Аматорска работа, ама човек се учи докато е жив.

Mnogo iasno i si ia prezaredil , Li bateria ne triabva da previshava i s 0,5V naprejenieto ot 4,2 V, zashtoto se povrejda i se naduva Smile
Za tova choveka ti kaza che se vzima i platkata koito v povecheto sluchai se namira zalepena v strani na GSM bateriata Exclamation Exclamation Exclamation
Tazi platka pazi bateriata po slednia nachin:
1.sledi naprejenieto i kato dostigne tochno 4.2 V izkluchva bateriata , syshtoto se sluchva i kogato bateriata padne na 2,4V pak ia izkluchva Exclamation Exclamation Exclamation
Върнете се в началото
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Мар 17, 2005 17:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Не ти трябва цял GSM ,а само повредена литиийон батериика,вътре в тях има платка с чип който си я зарежда,ограничава тока,и я изключва като се разреди т.е. пази си я.Ти само трябва да усигуриш 6 волта0.5 ампера
Върнете се в началото
aaleks
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Мар 17, 2005 20:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Stoy40 написа:
Не ти трябва цял GSM ,а само повредена литиийон батериика,вътре в тях има платка с чип който си я зарежда,ограничава тока,и я изключва като се разреди т.е. пази си я.Ти само трябва да усигуриш 6 волта0.5 ампера

Не съм срещал такава батерия освен една от сименс С 8 трицветен, апарата е като тухла единичка е апарата Laughing ама си беше отдавна.
Надали ще намеря скоро такава батерия, така си мисля.
А първия заряд като ползвах GSM на синковеца мина супер, но ако намеря такава батерия естествено ще взема нея.
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пет Мар 18, 2005 11:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз си купувах ли-йон батериика за ""Сименс Ц35" китайска и вътре има електроника.
Върнете се в началото
bongo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Нова Загора

МнениеПуснато на: Пет Мар 18, 2005 12:20    Заглавие: Li-Ion батерии Отговорете с цитат

Аз доста се мъчих с такава батерийка - не е лоша, само дето иска куп електроника - на всичкото отгоре вътре в батериятя за GSM има електроника дето я пази от дълбок разряд....И накрая реших - добрите стари Ni-Cad си вършат работата, търпят повече немариливо отношение и са по-евтини...Макар че не искам да налагам мнение - всеки си избира сам..
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети