|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Ivan4o Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 08, 2009 11:07 Заглавие: Търся проверен bin за Samsung CK-3373T-спрях да търся |
|
|
Здравейте! Трябва ми работещ bin за въпросния тв. Шасито е SCT13B, процесор-SAA5291PS/032, памет - 24C04, видео-TDA 8374A. С неговия дъмп си работи, но в менюто не може да се придвижва коректно избирането. Т.е влиза се в меню, но след това стрелките "надолу" и нагоре" за придвижване не работят нито от пулта нито от самия тв и така не може да се настройват програми. Свалих от интернет(едното е от МОНИТОР.РУ) bin-чета, но с тях въобще не тръгва тв. Паметта я смених. _________________ Никога не е късно да станеш за резил...
Последната промяна е направена от Ivan4o на Вто Сеп 08, 2009 12:37; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
Ivan4o Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 08, 2009 12:14 Заглавие: |
|
|
Благодаря ,чичко Филипов , както почти винаги-си прав! Моя грешка, че не порових първо, за което си взимам бележка. Пробвах с 3-4 различни "прошивки", дъмпове, бинове, или както и да ги наречеме, тв тръгна, но ефекта си е същия. Не работят при избиране на меню бутоните ch+ и ch- . С vol+ vol- се влиза из менюто ,но по някъв произволен метод . От ТВ ми се оплакаха след една "буричка" и нещата според мен отиват към проф(ц)есор! Лек и спорен ден на всички и ако прецени мо-дератора, мож да я упущи у коша, че се яви като спам малко ! _________________ Никога не е късно да станеш за резил... |
|
|
 |
iwkom Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 08, 2009 12:21 Заглавие: |
|
|
Защо не закачиш един потенциометър на мястото на клавиатурата и при въртенето на оста ако минава през всичките функции да измериш съпротивленията и преработиш клавиатурата.(Това е само ако си сигурен за процесора ) |
|
|
 |
Ivan4o Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 08, 2009 12:30 Заглавие: |
|
|
Благодаря за инфото и предложението IWKOM, но не смятам, че си струва времето и вниманието дето ще му заделям. ТВ бабата си го гледа и така, всички програми са й настроени и е без осбени оплаквания, пък е и дружка и пари не очаквам да взема, та ще я оставя на това дередже!
ПС. още повече, че не съм баш майстор(работя друго, това ми е хоби), което е видно и от постовете ми ! _________________ Никога не е късно да станеш за резил... |
|
|
 |
iwkom Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 08, 2009 12:59 Заглавие: |
|
|
Тази процедура веднъж ми отне точно 10 минути . По този начин спасих телевизора от смяна на процесор. И това ако е загуба на време...  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|