Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Търся проверен bin за Samsung CK-3373T-спрях да търся

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Ivan4o
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница

МнениеПуснато на: Вто Сеп 08, 2009 11:07    Заглавие: Търся проверен bin за Samsung CK-3373T-спрях да търся Отговорете с цитат

Здравейте! Трябва ми работещ bin за въпросния тв. Шасито е SCT13B, процесор-SAA5291PS/032, памет - 24C04, видео-TDA 8374A. С неговия дъмп си работи, но в менюто не може да се придвижва коректно избирането. Т.е влиза се в меню, но след това стрелките "надолу" и нагоре" за придвижване не работят нито от пулта нито от самия тв и така не може да се настройват програми. Свалих от интернет(едното е от МОНИТОР.РУ) bin-чета, но с тях въобще не тръгва тв. Паметта я смених.

Последната промяна е направена от Ivan4o на Вто Сеп 08, 2009 12:37; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Вто Сеп 08, 2009 11:10    Заглавие: Отговорете с цитат

Търсачка няма ли за теб? Примерно http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=45479
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Ivan4o
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Сеп 08, 2009 12:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря ,чичко Филипов Smile, както почти винаги-си прав! Моя грешка, че не порових първо, за което си взимам бележка. Пробвах с 3-4 различни "прошивки", дъмпове, бинове, или както и да ги наречеме, тв тръгна, но ефекта си е същия. Не работят при избиране на меню бутоните ch+ и ch- . С vol+ vol- се влиза из менюто ,но по някъв произволен метод . От ТВ ми се оплакаха след една "буричка" и нещата според мен отиват към проф(ц)есор! Лек и спорен ден на всички и ако прецени мо-дератора, мож да я упущи у коша, че се яви като спам малко Smile!
iwkom
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Чирпан

МнениеПуснато на: Вто Сеп 08, 2009 12:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Защо не закачиш един потенциометър на мястото на клавиатурата и при въртенето на оста ако минава през всичките функции да измериш съпротивленията и преработиш клавиатурата.(Това е само ако си сигурен за процесора Smile )
Върнете се в началото
Ivan4o
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Сеп 08, 2009 12:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря за инфото и предложението IWKOM, но не смятам, че си струва времето и вниманието дето ще му заделям. ТВ бабата си го гледа и така, всички програми са й настроени и е без осбени оплаквания, пък е и дружка и пари не очаквам да взема, та ще я оставя на това дередже!
ПС. още повече, че не съм баш майстор(работя друго, това ми е хоби), което е видно и от постовете ми Wink!
iwkom
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Чирпан

МнениеПуснато на: Вто Сеп 08, 2009 12:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Тази процедура веднъж ми отне точно 10 минути Very Happy . По този начин спасих телевизора от смяна на процесор. И това ако е загуба на време... Mad
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети