Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Защита на тонколони

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
tonkata88
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Dolna banq

МнениеПуснато на: Съб Ное 07, 2009 16:46    Заглавие: Защита на тонколони Отговорете с цитат

Здравейте, проблема ми е следния, имам зала репетиций по танци, имам и искам да ги сложа два 12" говорителя и 4 малки говорителя в ъглите на тавана(все още не разполагам с такива) . Имам тези 12"-вите говорители надявам се да взема и усилвателя който е с тях. Пробмена е там, че незнам как да разпределя звука за тези 4 малки говорителя така, че да не изгорят. Има ли някакви стабилизатори с които да достига свук до определена степен за да не се претоварят?
Благодаря предварително
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
gueswhoaz
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: По света и у нас

МнениеПуснато на: Съб Ное 07, 2009 18:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Да казват му сравняване на числа. Ако мощноста на усилвателя е по-малка от максималната мощност на високоговорителя няма проблеми.
Освен това колко навътре си с озвучителна техника? Щото сигурно ще трябва и някой друг филтър или няколко усилвателя за да ги захраниш.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
tonkata88
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Ное 08, 2009 0:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Как да кажа, не съм много в час със техниката. 12-ките се захранваха от един узилвател, но им беше малко силничак и купиха нови колони и тези ми ги дадоха за залата

Exclamation Arrow Пиши грамотно Exclamation
Върнете се в началото
gueswhoaz
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Ное 08, 2009 10:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Няма да е зле да дадеш някакви по-точни спецификации като импеданс и мощности и на усилвателя и на говорителите, щото така трудно да си говорим. Няма да е зле да кажеш в какъв вид са тия 12'' говорители - в кутия или просто висящи във въздуха, ако са в кутия какво пише на нея, има ли някакъв филтър който виждаш ако не са в кутия.
А на другите ти говорители не е зле да напишеш модел или характеристики ако знаеш - интересува ме честотния обхват.
Върнете се в началото
tonkata88
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Ное 08, 2009 11:21    Заглавие: Отговорете с цитат

За 12" говорители: в кутия са, мисля че имат филтри, защото има и пищялки. За сега немога да дам повече инфо за тях, защото не съм ги виждал. През седмицата ще се опитам да ги погледна и да запиша характеристиките.
А искам да попитам, няма ли да стане на тези малки говорители да свържа някакви потенциометри за регулиране на звука който идва от усилвателя? И така мисля че ще се реши проблема.
Малките говорители незнам какви са на тях не пише нищо.
Върнете се в началото
gueswhoaz
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Ное 08, 2009 16:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Щом има и пищялки значи си е тонколона. Просто връзваш един усилвател с по-малкo RMS от тази която пише на колоните и си готов. А за другите ще трябва да дадеш някаква информация.
Потенциометър - това го има в усилвателя. Оттам.
Върнете се в началото
tonkata88
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Ное 08, 2009 17:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Днес говорих с човека който инсталира аудио систелата в читалището, каза ми че ще ми даде някаква платка с която да разделя и стабилизирам звука към малките говорители. Значи реших проблема. Благодаря все пак за инфото Smile
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети