| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
tonkata88 Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 07, 2009 16:46 Заглавие: Защита на тонколони |
|
|
Здравейте, проблема ми е следния, имам зала репетиций по танци, имам и искам да ги сложа два 12" говорителя и 4 малки говорителя в ъглите на тавана(все още не разполагам с такива) . Имам тези 12"-вите говорители надявам се да взема и усилвателя който е с тях. Пробмена е там, че незнам как да разпределя звука за тези 4 малки говорителя така, че да не изгорят. Има ли някакви стабилизатори с които да достига свук до определена степен за да не се претоварят?
Благодаря предварително |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
gueswhoaz Опитен потребител

Регистриран на: 13 Юни 2009 Мнения: 603 Местожителство: По света и у нас
|
Пуснато на: Съб Ное 07, 2009 18:35 Заглавие: |
|
|
Да казват му сравняване на числа. Ако мощноста на усилвателя е по-малка от максималната мощност на високоговорителя няма проблеми.
Освен това колко навътре си с озвучителна техника? Щото сигурно ще трябва и някой друг филтър или няколко усилвателя за да ги захраниш. |
|
|
 |
tonkata88 Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 08, 2009 0:25 Заглавие: |
|
|
Как да кажа, не съм много в час със техниката. 12-ките се захранваха от един узилвател, но им беше малко силничак и купиха нови колони и тези ми ги дадоха за залата
Пиши грамотно |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Ное 08, 2009 10:02 Заглавие: |
|
|
Няма да е зле да дадеш някакви по-точни спецификации като импеданс и мощности и на усилвателя и на говорителите, щото така трудно да си говорим. Няма да е зле да кажеш в какъв вид са тия 12'' говорители - в кутия или просто висящи във въздуха, ако са в кутия какво пише на нея, има ли някакъв филтър който виждаш ако не са в кутия.
А на другите ти говорители не е зле да напишеш модел или характеристики ако знаеш - интересува ме честотния обхват. |
|
|
 |
tonkata88 Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 08, 2009 11:21 Заглавие: |
|
|
За 12" говорители: в кутия са, мисля че имат филтри, защото има и пищялки. За сега немога да дам повече инфо за тях, защото не съм ги виждал. През седмицата ще се опитам да ги погледна и да запиша характеристиките.
А искам да попитам, няма ли да стане на тези малки говорители да свържа някакви потенциометри за регулиране на звука който идва от усилвателя? И така мисля че ще се реши проблема.
Малките говорители незнам какви са на тях не пише нищо. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Ное 08, 2009 16:09 Заглавие: |
|
|
Щом има и пищялки значи си е тонколона. Просто връзваш един усилвател с по-малкo RMS от тази която пише на колоните и си готов. А за другите ще трябва да дадеш някаква информация.
Потенциометър - това го има в усилвателя. Оттам. |
|
|
 |
tonkata88 Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 08, 2009 17:20 Заглавие: |
|
|
Днес говорих с човека който инсталира аудио систелата в читалището, каза ми че ще ми даде някаква платка с която да разделя и стабилизирам звука към малките говорители. Значи реших проблема. Благодаря все пак за инфото  |
|
|
 |
|