|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
mvz Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 08, 2009 20:30 Заглавие: Аналог на 2SK2750 |
|
|
Здравейте, Колеги!
Транзистора е на "Тошиба", и при търсенето, открих К2723, който е пройзводство на "Нек". Колегите ме увериха, че е аналог и ми взеха трите лв.! Свалих инфо. за двата, но смятам, че едва ли ще стане с този транзистор! Въпросът ми е, аналог ли е К2723 на К2750?
Предварително благодаря на отзовалите се! Моля, ако темата ми не е за тук, модераторите да я преместят, в правилният раздел!
Поздрави М. Захариев! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 08, 2009 20:40 Заглавие: |
|
|
| Оригинала е 600 волтов ,а другия е 60 волтов -прави си сам сметката. По добре пробвай с BUZ90A ,4N60 и други подобни ,поне 3-4А /600V . |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 08, 2009 20:59 Заглавие: |
|
|
И за какво ти е аналог при положение че въпросния транзистор го има във всеки магазин за части  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
mvz Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 08, 2009 21:50 Заглавие: |
|
|
Не друго, просто в населеното място където живея, няма, кой знае какъв избор, а и споменах, че вече Ми пробутаха този на "нек"!
Както и да е, благодаря Ви за бързите отговори!
Поздрави! |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 08, 2009 22:01 Заглавие: |
|
|
Е то има аналози,има и онлайн магазини.И при мене го има на склад.
Ако е в захранване на AK30 и сродните шасита-става 6N60/7N60. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
mvz Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 08, 2009 22:14 Заглавие: |
|
|
За захранване е, но на ТВ "Беко", мисля, че модела е CZ6110, а интегралката е TDA 16846! Предполагам, че след подмяната, ще има и други въпроси, тъй като, ТВ - то, нямаше никакви признаци на живот и след подмяна на резистор(и то след трфа!) в захранването думна, греца и транзистора!
Мерси за помоща, ще търса същия(може би два броя, ще взема, зависи от цената де) и отново ще досаждам(все пак съм любител, на не много - високо ниво)!
Лека вечер! |
|
|
 |
mvz Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 11, 2009 20:50 Заглавие: |
|
|
Най - напред благодарности на г-н. "Божилов"! След подмяната на TDA 16846, съответния транзистор, греца, съпротивление от 2,7 оМ/5В, съпротивление 0.1 оМ, ТВ подпали(шасито е 12.6, ако на някой му потрябва)! Е, наложи се малко обикаляне за части, но резултата е на лице, вероятно е имало токов удар(телевизора е на дядо ми и работи в едно селце близо до София, в което за съжаление напрежението е...).
Отново благодаря! Лека вечер на всички! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|