Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Аналог на 2SK2750

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
mvz
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Костинброд

МнениеПуснато на: Нед Ное 08, 2009 20:30    Заглавие: Аналог на 2SK2750 Отговорете с цитат

Здравейте, Колеги!
Транзистора е на "Тошиба", и при търсенето, открих К2723, който е пройзводство на "Нек". Колегите ме увериха, че е аналог и ми взеха трите лв.! Свалих инфо. за двата, но смятам, че едва ли ще стане с този транзистор! Въпросът ми е, аналог ли е К2723 на К2750?
Предварително благодаря на отзовалите се! Моля, ако темата ми не е за тук, модераторите да я преместят, в правилният раздел!

Поздрави М. Захариев!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Ное 08, 2009 20:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Оригинала е 600 волтов ,а другия е 60 волтов -прави си сам сметката. По добре пробвай с BUZ90A ,4N60 и други подобни ,поне 3-4А /600V .
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Ное 08, 2009 20:59    Заглавие: Отговорете с цитат

И за какво ти е аналог при положение че въпросния транзистор го има във всеки магазин за части Question
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
mvz
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Ное 08, 2009 21:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Не друго, просто в населеното място където живея, няма, кой знае какъв избор, а и споменах, че вече Ми пробутаха този на "нек"!
Както и да е, благодаря Ви за бързите отговори!

Поздрави!
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Ное 08, 2009 22:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Е то има аналози,има и онлайн магазини.И при мене го има на склад.
Ако е в захранване на AK30 и сродните шасита-става 6N60/7N60.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
mvz
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Ное 08, 2009 22:14    Заглавие: Отговорете с цитат

За захранване е, но на ТВ "Беко", мисля, че модела е CZ6110, а интегралката е TDA 16846! Предполагам, че след подмяната, ще има и други въпроси, тъй като, ТВ - то, нямаше никакви признаци на живот и след подмяна на резистор(и то след трфа!) в захранването думна, греца и транзистора!
Мерси за помоща, ще търса същия(може би два броя, ще взема, зависи от цената де) и отново ще досаждам(все пак съм любител, на не много - високо ниво)!

Лека вечер!
Върнете се в началото
mvz
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Ное 11, 2009 20:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Най - напред благодарности на г-н. "Божилов"! След подмяната на TDA 16846, съответния транзистор, греца, съпротивление от 2,7 оМ/5В, съпротивление 0.1 оМ, ТВ подпали(шасито е 12.6, ако на някой му потрябва)! Е, наложи се малко обикаляне за части, но резултата е на лице, вероятно е имало токов удар(телевизора е на дядо ми и работи в едно селце близо до София, в което за съжаление напрежението е...).

Отново благодаря! Лека вечер на всички!
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети