Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Честотно регулиране на обороти на асинхронен двигател
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Гост

МнениеПуснато на: Пет Мар 18, 2005 1:30    Заглавие: Честотно регулиране на обороти на асинхронен двигател Отговорете с цитат

Здравейте някой има ли такова устройство или можете ли да ми изработите такова (виждал съм фирмени 500 лв. което ми се струва адски скъпо) мощноста на двигателите е 2 Квата (два двигателя)
Мерси
Върнете се в началото
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пет Мар 18, 2005 11:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Няма как да е по евтино,ако освен не почнат компромиси,компромиси и накрая нещо,което не върши работа.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Гост

МнениеПуснато на: Пет Мар 18, 2005 17:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако все пак някой продава да пише тука
Върнете се в началото
мульо
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Съб Мар 19, 2005 20:04    Заглавие: Отговорете с цитат

500 лв. си е съвсем прилична цена /даже евтинко/, особено ако е направено от сериозна фирма. Не мисля, че някоя самоделка, която ще върши прилична работа ще е по-евтина - задачата не е толкова елементарна.
Върнете се в началото
Dalgia
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Мар 19, 2005 22:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Значи първо пиши от кой град си за да ти се даде информация която е актуална.Аз съм от София и мога да ти дам информация за София.Ако ти върши работа ще ти драсна схема къде е магазина.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла MSN Messenger
Гост

МнениеПуснато на: Нед Мар 20, 2005 23:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Dalgia написа:
Значи първо пиши от кой град си за да ти се даде информация която е актуална.Аз съм от София и мога да ти дам информация за София.Ако ти върши работа ще ти драсна схема къде е магазина.
OK Аз съм от Ботевград на 60 Км от София ще ти бъда благодарен да ми кажеш нещо по въпроса засега съм ги виждал в магазина на Aleksandris и Ulmer
Върнете се в началото
banchev
Гост

МнениеПуснато на: Пон Мар 21, 2005 18:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте,
Мисла ,че трудно ще сглоби някой подобно нещо по-евтино. Дори да е по-евтино си мисла ,че частите вътре няма да са качествени. Това е се едно да си копуваш кола на части и да ти излезне по-евтина, фирмената политика на големите компани не го позволява.Мисла ,че е важно да се каже също двигателя дали е трифазен или монофазен.
Върнете се в началото
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пон Мар 21, 2005 19:31    Заглавие: Отговорете с цитат

По същество това трябва да е синусоидален генератор,или три такива сихронизирани с променлива честота от 20 до 400 херца и три или 6 половинкиловатови или 1 киловатови линейни усилватели.Може да се направи и нещо импулсно с процесорно управление,но в никакъв случай някой ще седне и ще разработи такова нещо заедно с материалите за 500 лева,да не говорим за дебъгване и изпитания.Така че алтернативата е фирменото Very Happy
Върнете се в началото
тодо-р
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Г.Оряховица

МнениеПуснато на: Пон Мар 21, 2005 20:03    Заглавие: Отговорете с цитат

за какво ще го ползваш това нещо.преди години правих подобно нещо и накрая го направих с импулсно запускане на двигателя.всеки двигател е изчислен за определена честота и от там започва греене и т.н.
Гост

МнениеПуснато на: Вто Мар 22, 2005 19:13    Заглавие: Отговорете с цитат

За управление оборотите на Асинхронен 3 - фазен двигател но както виждам е трудно конструирането на подобно нещо така че ако някой е виждал да се продават такива да напише
Това дето съм го виждал управлява оборотите на двигател от 0 до 2 пъти номиналните за 500 кинта беше.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети