| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Гост
|
Пуснато на: Пет Мар 18, 2005 1:30 Заглавие: Честотно регулиране на обороти на асинхронен двигател |
|
|
Здравейте някой има ли такова устройство или можете ли да ми изработите такова (виждал съм фирмени 500 лв. което ми се струва адски скъпо) мощноста на двигателите е 2 Квата (два двигателя)
Мерси |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 18, 2005 11:42 Заглавие: |
|
|
| Няма как да е по евтино,ако освен не почнат компромиси,компромиси и накрая нещо,което не върши работа. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пет Мар 18, 2005 17:35 Заглавие: |
|
|
| Ако все пак някой продава да пише тука |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 19, 2005 20:04 Заглавие: |
|
|
| 500 лв. си е съвсем прилична цена /даже евтинко/, особено ако е направено от сериозна фирма. Не мисля, че някоя самоделка, която ще върши прилична работа ще е по-евтина - задачата не е толкова елементарна. |
|
|
 |
Dalgia Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 19, 2005 22:33 Заглавие: |
|
|
| Значи първо пиши от кой град си за да ти се даде информация която е актуална.Аз съм от София и мога да ти дам информация за София.Ако ти върши работа ще ти драсна схема къде е магазина. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Нед Мар 20, 2005 23:39 Заглавие: |
|
|
| Dalgia написа: | | Значи първо пиши от кой град си за да ти се даде информация която е актуална.Аз съм от София и мога да ти дам информация за София.Ако ти върши работа ще ти драсна схема къде е магазина. | OK Аз съм от Ботевград на 60 Км от София ще ти бъда благодарен да ми кажеш нещо по въпроса засега съм ги виждал в магазина на Aleksandris и Ulmer |
|
|
 |
banchev Гост
|
Пуснато на: Пон Мар 21, 2005 18:53 Заглавие: |
|
|
Здравейте,
Мисла ,че трудно ще сглоби някой подобно нещо по-евтино. Дори да е по-евтино си мисла ,че частите вътре няма да са качествени. Това е се едно да си копуваш кола на части и да ти излезне по-евтина, фирмената политика на големите компани не го позволява.Мисла ,че е важно да се каже също двигателя дали е трифазен или монофазен. |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 21, 2005 19:31 Заглавие: |
|
|
По същество това трябва да е синусоидален генератор,или три такива сихронизирани с променлива честота от 20 до 400 херца и три или 6 половинкиловатови или 1 киловатови линейни усилватели.Може да се направи и нещо импулсно с процесорно управление,но в никакъв случай някой ще седне и ще разработи такова нещо заедно с материалите за 500 лева,да не говорим за дебъгване и изпитания.Така че алтернативата е фирменото  |
|
|
 |
тодо-р Опитен потребител

Регистриран на: 08 Фев 2005 Мнения: 311 Местожителство: Г.Оряховица
|
Пуснато на: Пон Мар 21, 2005 20:03 Заглавие: |
|
|
за какво ще го ползваш това нещо.преди години правих подобно нещо и накрая го направих с импулсно запускане на двигателя.всеки двигател е изчислен за определена честота и от там започва греене и т.н. _________________ Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!! |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Вто Мар 22, 2005 19:13 Заглавие: |
|
|
За управление оборотите на Асинхронен 3 - фазен двигател но както виждам е трудно конструирането на подобно нещо така че ако някой е виждал да се продават такива да напише
Това дето съм го виждал управлява оборотите на двигател от 0 до 2 пъти номиналните за 500 кинта беше. |
|
|
 |
|