| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
пламенхар Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 14, 2009 17:26 Заглавие: |
|
|
| Някъде между 15 и 60 лв.са цените на тези вентилатори и ги има с голям избор в Мосю Бриколаж,Практикер и други магазини за ел. уреди. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
optic Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 15, 2009 6:40 Заглавие: |
|
|
| пламенхар написа: | | Някъде между 15 и 60 лв.са цените.... |
Значи в MR,Bricolage ги има така ли ? А къде точно да ги потърся и как точно се казват вентилаторите за да мога да намеря точния ?
И също да попитам като го свържа колко време още ще удължи работата на електрожена и дори и като загреее по бързо ли ще охлажда в смисъл по бързо ли ще изключва защитата или пак ще трябва да се чака 15-20 мин ? |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 15, 2009 10:44 Заглавие: |
|
|
| пламенхар написа: | | Аз си купих един вентилатор за прозорец с капак -мисля,че беше турски.Пасна идеално на електрожена и сега не изключва. | optic -Между редовете ли четеш или ще питаш още 10 пъти за едно и също нещо ? |
|
|
 |
optic Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 15, 2009 10:53 Заглавие: |
|
|
ELP, Извинявам се.
Оки значи след като го сложа и ще мога да си заварявам без да ми загрява с 2,5 електроди,а не както преди да тръгна да заварявам и за 5мин да ми загрее и 20 мин да го чакам....
Благодаря. |
|
|
 |
optic Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 15, 2009 15:47 Заглавие: |
|
|
Имам само още един въпрос,и той е как трябва да сложа вентилатора да вкарва въздух в кутията в смисъл да духа към намотките или да изкарва от кутията въздуха ??
Благодаря предварително  |
|
|
 |
Stambolov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 15, 2009 22:30 Заглавие: Съвет за електрожен? |
|
|
| Имам подобен електрожен вентилатора ми е вграден вътре в кутията и духа навътре към трафа.При мен беше подобен ефекта на задеистване на защитата след изгаряне на един електрод максимум.Всички нови електрожени които се предлагат в популярните магазини са тип,, хоби'' ,почти на всички намотките им са от алуминии от там идва загряването и лошото качество на заварките ,магнитопровода също е от некачествена силициева ламарина.Моят е модел на БУДГЕТ въпреки че има оригинален вграден вентилатор пак изключваше след един електрод работа .Смених му шината с медна идонавих няколко витки ,датчика за температурата го преместих на първичната намотка .В момента машината работи идеално . |
|
|
 |
optic Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 16, 2009 6:17 Заглавие: Re: Съвет за електрожен? |
|
|
| Ами аз за проба изгорих 2 електрода един след друг след като поставих вентилатора да духа навътре и не изключи, пък ще видиме горе доло след колко електрода ще изключва но предполагам че дори и да изключи ще охлажда доста по бързо от колкото както беше без вентилатор и трябваше да се чака 20 мин... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Ное 16, 2009 6:24 Заглавие: |
|
|
| Все пак това е Хоби инструмент.Не е за професионално заваряване. |
|
|
 |
optic Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 16, 2009 17:35 Заглавие: |
|
|
Ами твоя електрожен колко време държи откато му сложи вентилатора ?
Моя е енхел и не съм засичал още просто само с 2 електрода пробвах да изгоря и не загря след което го изключих. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Ное 16, 2009 19:04 Заглавие: |
|
|
| Откакто сложих вентилатор не е изключвал, но не съм ползвал повече от 2-3 електрода. |
|
|
 |
|