Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Пушене на лула...

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
kableman
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Varna

МнениеПуснато на: Чет Дек 03, 2009 9:00    Заглавие: Пушене на лула... Отговорете с цитат

Във връзка с очаквания скок на цигарите от нова година се ориентирам към лула. Моля ако има някой в форума който пуши лула да сподели опит,каква лула ползва, колко и как е пълни, какъв тютюн и филтри купува.
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Дек 03, 2009 9:15    Заглавие: Отговорете с цитат

Ти първо пробвай дали ти понася.Боли глава,като от пура.Някои хора де.Аз не съм усетил подобен ефект.Но съм и пушил малко лула.
Между другото-предварително ще помоля темата да върви по същество и да не се превръща в поредния дебат "за/против" тютюнопушенето/пушачите.
Всякакви подобни коментари ще бъдат безжалостно трити от моя милост.Пиша го това последното щото предполагам какво ще стане,а и съм се нагледал на подобни теми по други форуми и как са се развивали.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
kableman
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Varna

МнениеПуснато на: Чет Дек 03, 2009 9:28    Заглавие: Отговорете с цитат

За сега нямям главоболие,и други странични фактори,освен че си горя палеца докато е разпалвам,и е станал като на костенурка кожата Very Happy В началото ми пареше на езика,но друго нищо не съм усетил.Често гасне това е проблема.Бях чел някъде че пълненето трябвало да бъде много леко опреличавайки го на първи път с девственица Very Happy
tropper
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Дек 03, 2009 9:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Виждал съм специални запалки за лула - пускат пламъчето настрани спрямо основния корпус на лулата и са като т.нар. "горелки" изкарват газта на силна струя. Така няма да си гориш пръстите. Wink

Къде се продават - незнам - питай в някой по-гъзарски магазин за цигари/тютюни и други.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
iwkom
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Чирпан

МнениеПуснато на: Чет Дек 03, 2009 10:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз от два месеца карам на лула. Изискването е тютюна да не е от евтините, защото тогава наистина боли глава и може да се стигне до отказ от този навик Laughing . Неудобството е че заема повече място а и тютюн постоянно трябва да носиш в себе си.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
bobo
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Дек 03, 2009 17:22    Заглавие: Отговорете с цитат

А, защо не пробваш да си свиваш цигари? Има едни машинки дето ги навиват почти автоматично - верно малко е неудобно, ама е като пълненето на лула, пък и си спасяваш пръстите. Може и едно цигаре да си вземеш - ето ти и филтър Wink .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Дек 03, 2009 18:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Това с лулата според мен за хора дето имат много свободно време и биволски нерви.Общо взето цялото пушене се състои в това да разпалваш лулата и да я дебнеш да не загасне.Иначе си е шик да пушиш някой хубав холандски тютюн ,имаше един Клан ,ама дали го има и сега и дали е холандски Very Happy
Аз за сега си пуша бяло Боро хем е хубаво хем струва колкото Викторито.
grizzly
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Дек 03, 2009 19:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Лулата си е голям масраф. Иска си време и грижи. Накрая плюс лулата пушиш и цигари от мързел. Има и привикване. Едно време 2 години пушех лула като си гълтах пушека. После се оказа че си изпуших цяла дебела пура Хенри Ъпман с гълтане без проблем (пуши се около час) и тогава се уплаших за себе си и спрях лулата. За съжаление останаха цигарите.

По въпроса със самоделните цигари - в момента пафкам такива чат-пат. Продават се празни гилзи с филтър и тютюн за свиване. Но не излиза по-евтино. Сметнали са го. Обаче удоволствието е незаменимо. Плодовите тютюни ЕКСЕЛЕНТ са много меки и приятни. Освен това миришат хубаво и за околните.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети