|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 06, 2009 0:33 Заглавие: |
|
|
 _________________ All Rights Reserved |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 06, 2009 2:44 Заглавие: |
|
|
Ако е относително леко отлепен,а не изтръгнат,има някакъв вариант.С подходяща метална планка притискаш умерено силно и загряваш с горещ въздух планката.Температура-около 100 градуса.Времетраене-на око,зависи от материала и дебелината на планката,нужен е 'опит'.Ако имаш късмет,закрепват се за около месец-два.Принципно,това е изключително некоректно.Но питаш за някаква опция,ти си решаваш.
Имай предвид,че по спецификация,лампите са неразривна част от дисплея(като завършен модул).Никой производител не ги предлага като резервна част,нито препоръчва подмяната им.Сменят се от немотия,там техник не би трябвало да рови.Предложи му смяна на дисплей,нещо,което е технически коректно.Просто си сбъркал,докато чоплиш модул,в който по принцип работа нямаш. _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 07, 2009 2:12 Заглавие: |
|
|
Ванка, скоби, подложки квото ти дойде на ум, ако стане добре ако ли не нямаш вина. след 3годинки лепилцето се скапва разлепя се и само от вибрации а ти си го пипнал!
С подгряване можеш и още по голям автогол да си вкааш. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Дек 07, 2009 9:25 Заглавие: |
|
|
Понеже искам да направя една преценка на състоянието на тоя монитор и съответно да преценя каква би била отговорността ми в случая - ме интересува намират ли се лампи с такъв размер и колко струват. Тия са около 40 см. - така както ги меря са 405 милиметра без изводите. Диаметъра им е 2 мм. В сайтове като ASWO и "Петров" не намирам такъв размер. Най- много до трийсетина сантиметра има. Така, че къде има лампи за такъв монитор, и съответно цената им?
П.С. Аз вече съм запознал клиента със състоянието и че за отлепването е възможно и аз да съм допринесъл. Той е склонен да го отпише и да си взима друг, но самия аз не мога да допусна после да има обвинения зад гърба ми, че съм бил некоректен и затова искам да направя каквото е възможно. А че в случая някаква печалба няма да имам то си е ясно - поне да се опитам загубата да не се равнява на цената на нов. Освен това май темата като че излезе от ремонтите, та ако модераторите намерят за нужно да я преместят в общите теми... _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
Ilian359 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 07, 2009 10:22 Заглавие: |
|
|
Лампи за 17" дисплей продавах по 40 лева. За 19" са много екзотични, следователно по-скъпи. За смяна (независимо от броя на лампите в дисплея) взимам 50 лева. Така че, за такъв ремонт на 17" дисплей (2 лампи + труд) цената при мен е 130 лева (с ДДС). Дано това те ориентира.
Понеже и аз съм имал такива ситуации, за да съм чист, сменям матрицата на мои разноски, като си взимам първоначално обявената цена на ремонта. Така е коректно спрямо клиента, защото той получава това, което е искал, на цената, която е очаквал. Лошото е, че матрица за монитор не знам къде ще намериш. А сумата от 50 лева "за труд" е по-скоро за risk management, предвид голямата вероятност нещата да се сговнясат. _________________ https://LaptopBG.com
https://LaptopDisplay.eu |
|
|
 |
GOSHO Опитен потребител

Регистриран на: 08 Яну 2004 Мнения: 1450 Местожителство: Варна - с.Тополи
|
Пуснато на: Пон Дек 07, 2009 10:45 Заглавие: |
|
|
| Има ги и за 10-15лв. ,но за 19" трудно се намират.Тези 405мм ,как ги мериш самата лампа или заедно с държача. Би трябвало да са 390мм. самите лампи. Виж и тази тема: http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=57455&topicshow=Търся лампи за 19" TFT монитор |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Дек 07, 2009 11:42 Заглавие: |
|
|
E, историята приключи, както очаквах, не добре за мен - те ми дигнаха скандал, като на друго място им казали, че щели да им го ремонтират без проблеми и други такива. Вследствие на което заключиха, че ако им дам 100 лева няма да имат повече претенции - отказаха да им намеря матрица и да си платят за другия ремонт който така или иначе още в началото си е бил наложителен. Дадох им, преглътнах и толкоз - Иде Коледа - трябва да мислим положително. Така, че от мен по въпроса толкова - живота продължава.
П.С. само да допълня - лампите са си 405 мм - меря само "бялата" част - изключвам по 1 мм във всеки край, който е "лъскав" и после следва конекторчето - Общо с двата конектора е 424 мм.
П.П.С. диаметъра е 2 мм. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 07, 2009 11:53 Заглавие: |
|
|
Поне да го беше изкупил за 100 лева....ама ще почнат пак едни съмнения от клиента.....
Абе ти да си здрав, пари се печелят. |
|
|
 |
Ilian359 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 07, 2009 12:08 Заглавие: |
|
|
| ivankrivodol написа: | | E, историята приключи, както очаквах, не добре за мен - те ми дигнаха скандал, като на друго място им казали, че щели да им го ремонтират без проблеми и други такива. Вследствие на което заключиха, че ако им дам 100 лева няма да имат повече претенции - отказаха да им намеря матрица и да си платят за другия ремонт който така или иначе още в началото си е бил наложителен. Дадох им, преглътнах и толкоз - Иде Коледа - трябва да мислим положително. Така, че от мен по въпроса толкова - живота продължава. | Съвсем нормално. Ако го беше възстановил, пак щеше да си горе-долу толкова вътрешно. А клиентите са си търсили повод да се отърват от него изгодно. Това са си рискове на професията. Живи и здрави и чакаме Коледа! _________________ https://LaptopBG.com
https://LaptopDisplay.eu |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Дек 07, 2009 12:41 Заглавие: |
|
|
| Ilian359 написа: | | ...Съвсем нормално.. |
Може би... или пък не...
Link1 и Link2 (за 10 броя) _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|