Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

TFT монитор - Xerox 900W - искрене в куплунга на лампа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Дек 06, 2009 0:33    Заглавие: Отговорете с цитат

мармот
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Дек 06, 2009 2:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако е относително леко отлепен,а не изтръгнат,има някакъв вариант.С подходяща метална планка притискаш умерено силно и загряваш с горещ въздух планката.Температура-около 100 градуса.Времетраене-на око,зависи от материала и дебелината на планката,нужен е 'опит'.Ако имаш късмет,закрепват се за около месец-два.Принципно,това е изключително некоректно.Но питаш за някаква опция,ти си решаваш.
Имай предвид,че по спецификация,лампите са неразривна част от дисплея(като завършен модул).Никой производител не ги предлага като резервна част,нито препоръчва подмяната им.Сменят се от немотия,там техник не би трябвало да рови.Предложи му смяна на дисплей,нещо,което е технически коректно.Просто си сбъркал,докато чоплиш модул,в който по принцип работа нямаш.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Петров
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пон Дек 07, 2009 2:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Ванка, скоби, подложки квото ти дойде на ум, ако стане добре ако ли не нямаш вина. след 3годинки лепилцето се скапва разлепя се и само от вибрации а ти си го пипнал!
С подгряване можеш и още по голям автогол да си вкааш.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Дек 07, 2009 9:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Понеже искам да направя една преценка на състоянието на тоя монитор и съответно да преценя каква би била отговорността ми в случая - ме интересува намират ли се лампи с такъв размер и колко струват. Тия са около 40 см. - така както ги меря са 405 милиметра без изводите. Диаметъра им е 2 мм. В сайтове като ASWO и "Петров" не намирам такъв размер. Най- много до трийсетина сантиметра има. Така, че къде има лампи за такъв монитор, и съответно цената им?
П.С. Аз вече съм запознал клиента със състоянието и че за отлепването е възможно и аз да съм допринесъл. Той е склонен да го отпише и да си взима друг, но самия аз не мога да допусна после да има обвинения зад гърба ми, че съм бил некоректен и затова искам да направя каквото е възможно. А че в случая някаква печалба няма да имам то си е ясно - поне да се опитам загубата да не се равнява на цената на нов. Освен това май темата като че излезе от ремонтите, та ако модераторите намерят за нужно да я преместят в общите теми...
Ilian359
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Дек 07, 2009 10:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Лампи за 17" дисплей продавах по 40 лева. За 19" са много екзотични, следователно по-скъпи. За смяна (независимо от броя на лампите в дисплея) взимам 50 лева. Така че, за такъв ремонт на 17" дисплей (2 лампи + труд) цената при мен е 130 лева (с ДДС). Дано това те ориентира.
Понеже и аз съм имал такива ситуации, за да съм чист, сменям матрицата на мои разноски, като си взимам първоначално обявената цена на ремонта. Така е коректно спрямо клиента, защото той получава това, което е искал, на цената, която е очаквал. Лошото е, че матрица за монитор не знам къде ще намериш. А сумата от 50 лева "за труд" е по-скоро за risk management, предвид голямата вероятност нещата да се сговнясат.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
GOSHO
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна - с.Тополи

МнениеПуснато на: Пон Дек 07, 2009 10:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Има ги и за 10-15лв. ,но за 19" трудно се намират.Тези 405мм ,как ги мериш самата лампа или заедно с държача. Би трябвало да са 390мм. самите лампи. Виж и тази тема: http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=57455&topicshow=Търся лампи за 19" TFT монитор
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Дек 07, 2009 11:42    Заглавие: Отговорете с цитат

E, историята приключи, както очаквах, не добре за мен - те ми дигнаха скандал, като на друго място им казали, че щели да им го ремонтират без проблеми и други такива. Вследствие на което заключиха, че ако им дам 100 лева няма да имат повече претенции - отказаха да им намеря матрица и да си платят за другия ремонт който така или иначе още в началото си е бил наложителен. Дадох им, преглътнах и толкоз - Иде Коледа - трябва да мислим положително. Така, че от мен по въпроса толкова - живота продължава.
П.С. само да допълня - лампите са си 405 мм - меря само "бялата" част - изключвам по 1 мм във всеки край, който е "лъскав" и после следва конекторчето - Общо с двата конектора е 424 мм.
П.П.С. диаметъра е 2 мм.
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Дек 07, 2009 11:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Поне да го беше изкупил за 100 лева....ама ще почнат пак едни съмнения от клиента.....
Абе ти да си здрав, пари се печелят.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Ilian359
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Дек 07, 2009 12:08    Заглавие: Отговорете с цитат

ivankrivodol написа:
E, историята приключи, както очаквах, не добре за мен - те ми дигнаха скандал, като на друго място им казали, че щели да им го ремонтират без проблеми и други такива. Вследствие на което заключиха, че ако им дам 100 лева няма да имат повече претенции - отказаха да им намеря матрица и да си платят за другия ремонт който така или иначе още в началото си е бил наложителен. Дадох им, преглътнах и толкоз - Иде Коледа - трябва да мислим положително. Така, че от мен по въпроса толкова - живота продължава.
Съвсем нормално. Ако го беше възстановил, пак щеше да си горе-долу толкова вътрешно. А клиентите са си търсили повод да се отърват от него изгодно. Това са си рискове на професията. Живи и здрави и чакаме Коледа!
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Дек 07, 2009 12:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Ilian359 написа:
...Съвсем нормално..

Може би... или пък не...
Link1 и Link2 (за 10 броя)
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети