Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Портативен ТВ Респром въпрос за ТХО

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
MR_STENCH
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Дек 13, 2009 17:22    Заглавие: Портативен ТВ Респром въпрос за ТХО Отговорете с цитат

Здравейте. Имам един малък портативен черно-бял телевизор "Респром". От доста години се занимавам с електроника и макар не много с телевизори, досега успявах да го оправям. Този път обаче съм на път да го хвърля Smile но все пак преди да го направя реших да попитам тук... може пък да успея да го съживя и да продължи да бърбори в кухнята Laughing . Та... картината е следната:

http://www.4shared.com/file/171956262/1e78255e/IMAGE_044.html

Не можах да изровя качена схема някъде (аз я имам, но няма с какво да я сканирам) Прилагам малко мъглява снимка на карантията, но предполагам занимаващите се с това ще се ориентират за кой модел става въпрос:

http://www.4shared.com/file/171956256/3238b284/IMAGE_042.html

Системата за хоризонтално отклонение консумира голям ток... около 3А и транзистора грее. Двете напрежения за фокусировката и делителят яркост - контраст са добре. 25-те волта, които отиват за захранване на вертикалното отклонение обаче са ниско... около 12... затова и вертикалната развивка изглежда така.Сменях високоволтовите кондензатори около ТХО-то. Единият 33nF 630V и другият 220nF 400V. Никаква промяна. Според мен нещата отиват към късо съединение в ТХО-то... но пък линиите имат яркост и това предполагам говори за добра стойност на ускорителното напрежение. Възможно ли е управляващият блок да не подава напрежение с нормална форма към изходният транзистор за ХО? За съжаление не разполагам с осцилоскоп Sad Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем и има някаква идея... нека сподели Smile Общо взето имам само един опит защото не си струва да се наливат много средства в подобна дърта твар.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Дек 13, 2009 17:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Тая снимка която си дал (на шасито) може спокойно да я именуваш "Барак Обама краде въглища нощно време".А като не може да стане снимка като хората то Респрома си има и модел.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
MR_STENCH
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Дек 13, 2009 18:05    Заглавие: Отговорете с цитат

OK Шефе!
1.Ако пишеше модела на телевизора някъде - щях да го дам. Има само едно "Favori"
2.Не мисля, че за човек способен да помогне точно снимката ще е решаваща.
3.Като е чак такъв проблем темата ми - изтрий я! Няма да се свърши света с това.

Всичко добро.
Николай.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Дек 13, 2009 18:22    Заглавие: Отговорете с цитат

MR_STENCH написа:
2.Не мисля, че за човек способен да помогне точно снимката ще е решаваща.

Като ти гледам познанията едва ли точно ти си човека,чието мнение е меродавно за това кой е способен да помогне и кой е неспособен.
А снимката разбира се че има значение впредвид че има поне 5 чешита Респроми,които като изпълнение нямат много общо.Така като я гледам виждам че май е с мрежов траф и нищо повече.Така че вместо да ми развиваш дървени философии на тема кой бил способен и кой бил неспособен можеше да си помогнеш поне малко и сам(та да ти помогне и някой друг повече).Като няма модел можеш да се опише изпълнението с какво е и т.н.Само че можеше.Ама нали е по-лесно да се философства.Е вече не може.
Катинар.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети