| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
MR_STENCH Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 13, 2009 17:22 Заглавие: Портативен ТВ Респром въпрос за ТХО |
|
|
Здравейте. Имам един малък портативен черно-бял телевизор "Респром". От доста години се занимавам с електроника и макар не много с телевизори, досега успявах да го оправям. Този път обаче съм на път да го хвърля но все пак преди да го направя реших да попитам тук... може пък да успея да го съживя и да продължи да бърбори в кухнята . Та... картината е следната:
http://www.4shared.com/file/171956262/1e78255e/IMAGE_044.html
Не можах да изровя качена схема някъде (аз я имам, но няма с какво да я сканирам) Прилагам малко мъглява снимка на карантията, но предполагам занимаващите се с това ще се ориентират за кой модел става въпрос:
http://www.4shared.com/file/171956256/3238b284/IMAGE_042.html
Системата за хоризонтално отклонение консумира голям ток... около 3А и транзистора грее. Двете напрежения за фокусировката и делителят яркост - контраст са добре. 25-те волта, които отиват за захранване на вертикалното отклонение обаче са ниско... около 12... затова и вертикалната развивка изглежда така.Сменях високоволтовите кондензатори около ТХО-то. Единият 33nF 630V и другият 220nF 400V. Никаква промяна. Според мен нещата отиват към късо съединение в ТХО-то... но пък линиите имат яркост и това предполагам говори за добра стойност на ускорителното напрежение. Възможно ли е управляващият блок да не подава напрежение с нормална форма към изходният транзистор за ХО? За съжаление не разполагам с осцилоскоп Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем и има някаква идея... нека сподели Общо взето имам само един опит защото не си струва да се наливат много средства в подобна дърта твар. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 13, 2009 17:29 Заглавие: |
|
|
Тая снимка която си дал (на шасито) може спокойно да я именуваш "Барак Обама краде въглища нощно време".А като не може да стане снимка като хората то Респрома си има и модел. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
MR_STENCH Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 13, 2009 18:05 Заглавие: |
|
|
OK Шефе!
1.Ако пишеше модела на телевизора някъде - щях да го дам. Има само едно "Favori"
2.Не мисля, че за човек способен да помогне точно снимката ще е решаваща.
3.Като е чак такъв проблем темата ми - изтрий я! Няма да се свърши света с това.
Всичко добро.
Николай. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 13, 2009 18:22 Заглавие: |
|
|
| MR_STENCH написа: | | 2.Не мисля, че за човек способен да помогне точно снимката ще е решаваща. |
Като ти гледам познанията едва ли точно ти си човека,чието мнение е меродавно за това кой е способен да помогне и кой е неспособен.
А снимката разбира се че има значение впредвид че има поне 5 чешита Респроми,които като изпълнение нямат много общо.Така като я гледам виждам че май е с мрежов траф и нищо повече.Така че вместо да ми развиваш дървени философии на тема кой бил способен и кой бил неспособен можеше да си помогнеш поне малко и сам(та да ти помогне и някой друг повече).Като няма модел можеш да се опише изпълнението с какво е и т.н.Само че можеше.Ама нали е по-лесно да се философства.Е вече не може.
Катинар. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|