|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
THX Активен потребител

Регистриран на: 10 Окт 2005 Мнения: 78 Местожителство: Варна, Вл-вово, 50
|
Пуснато на: Пон Яну 11, 2010 0:28 Заглавие: Стерео декодерите на радиото на нокиите |
|
|
Здравейте!
Не знам дали темата ми е тоя раздел и дали някой друг е пускал подобна тема, но ако нещо не е както трябва моля да бъда извинен.
Та въпроса ми... вече втори телефон нокиа имам и ми прави впечатление че стерео декодера на радиото много рядко се включва. Има ли някакъв начин да се настрои чувствителността и да се реши тоя проблем. То е ясно че цялото радио е навряно в един чип, но все пак... _________________ Athlon X2 4800+, Asus M2N SLI DELUXE, 4x1GB PQI, ATi HD5750 + GF 9500GT, Seagate 80GB, Hitachi 500GB, 400W PNF |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Пон Яну 11, 2010 0:34 Заглавие: Re: Стерео декодерите на радиото на нокиите |
|
|
Ако е smartphone като, че ли по има вероятност да стане софтуерно но иначе незнам. Заглеждал ли си какъв е чипа. Аз пък на мойта Nokia E51 имам друг проблем радиото се чува супер слабо и това било нормално . _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
THX Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 11, 2010 0:42 Заглавие: |
|
|
Със N70 съм, а стария ми беше 6080, но не съм ги отварял още. Иначе сякаш и при мен радиото свири по-тихо от mp3 плейъра... _________________ Athlon X2 4800+, Asus M2N SLI DELUXE, 4x1GB PQI, ATi HD5750 + GF 9500GT, Seagate 80GB, Hitachi 500GB, 400W PNF |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 11, 2010 0:52 Заглавие: |
|
|
При мен свири много по-тихо ама много! При S.E. ми W800I и там има разлика м/у 2 та ама на Nokia e фрапантно. М/у другото ми се струва, че на Nokia та по рядко го включва нарочно за да не се получава тая боза като е стерео, а е слаб сигнала. При S.E. май е по-чуствителен приемника или незнам но по-рядко го виждам моно. След малко ще тествам пак. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
THX Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 11, 2010 3:16 Заглавие: |
|
|
Да, но си мисля че може да се оптимизира по-добре. Според мен и на по-слаб сигнал няма да започне да пращи при включен стерео декодер. Смея да твърдя че живея на най-високата точка във Варна от която имам видима връзка с почти целия град, което означава че сигнала в къщи е на добро ниво. Телефона обаче не включва стерео декодера на някои станции дори и като съм си в нас. _________________ Athlon X2 4800+, Asus M2N SLI DELUXE, 4x1GB PQI, ATi HD5750 + GF 9500GT, Seagate 80GB, Hitachi 500GB, 400W PNF
Последната промяна е направена от THX на Чет Яну 14, 2010 13:40; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 11, 2010 3:26 Заглавие: |
|
|
Да видях къде си... и там сигнала определено е по-добре от младост.. където съм често аз. Но има и друго наще FM ки не са това което трябва да са... и тия приемници са смятани мисля за по-корави предаватели (лично мое мнение може и да съм в голяма грешка). _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|