Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Стерео декодерите на радиото на нокиите

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
THX
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Варна, Вл-вово, 50

МнениеПуснато на: Пон Яну 11, 2010 0:28    Заглавие: Стерео декодерите на радиото на нокиите Отговорете с цитат

Здравейте!
Не знам дали темата ми е тоя раздел и дали някой друг е пускал подобна тема, но ако нещо не е както трябва моля да бъда извинен.
Та въпроса ми... вече втори телефон нокиа имам и ми прави впечатление че стерео декодера на радиото много рядко се включва. Има ли някакъв начин да се настрои чувствителността и да се реши тоя проблем. То е ясно че цялото радио е навряно в един чип, но все пак...
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Пон Яну 11, 2010 0:34    Заглавие: Re: Стерео декодерите на радиото на нокиите Отговорете с цитат

Ако е smartphone като, че ли по има вероятност да стане софтуерно но иначе незнам. Заглеждал ли си какъв е чипа. Аз пък на мойта Nokia E51 имам друг проблем радиото се чува супер слабо и това било нормално Shocked .
THX
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Пон Яну 11, 2010 0:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Със N70 съм, а стария ми беше 6080, но не съм ги отварял още. Иначе сякаш и при мен радиото свири по-тихо от mp3 плейъра...
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Яну 11, 2010 0:52    Заглавие: Отговорете с цитат

При мен свири много по-тихо ама много! При S.E. ми W800I и там има разлика м/у 2 та ама на Nokia e фрапантно. М/у другото ми се струва, че на Nokia та по рядко го включва нарочно за да не се получава тая боза като е стерео, а е слаб сигнала. При S.E. май е по-чуствителен приемника или незнам но по-рядко го виждам моно. След малко ще тествам пак.
THX
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Пон Яну 11, 2010 3:16    Заглавие: Отговорете с цитат

Да, но си мисля че може да се оптимизира по-добре. Според мен и на по-слаб сигнал няма да започне да пращи при включен стерео декодер. Смея да твърдя че живея на най-високата точка във Варна от която имам видима връзка с почти целия град, което означава че сигнала в къщи е на добро ниво. Телефона обаче не включва стерео декодера на някои станции дори и като съм си в нас.

Последната промяна е направена от THX на Чет Яну 14, 2010 13:40; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Яну 11, 2010 3:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Да видях къде си... и там сигнала определено е по-добре от младост.. където съм често аз. Но има и друго наще FM ки не са това което трябва да са... и тия приемници са смятани мисля за по-корави предаватели (лично мое мнение може и да съм в голяма грешка).
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети