| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Desert Leo Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 23, 2005 16:48 Заглавие: |
|
|
Честотният регулатор не е чак толкова труден за изработване.
Правят се на принципа ШИМ синтезирана синусоида.
Един вариант е със специализираните драйвери на International Rectifier. Драйверът се управлява от контролер, а той управлява 6 мосфета, в трифазна мостова схема. Захранването на мосфетите е от еднофазен или трифазен мостов изправител (в зависимост от мощността на двигателя). Това е в най-простия случай. Има варианти с управление на спирачка, с датчик на положението на ротора, който позволяма плавно намаляване на оборотите, спиране и реверсиране, но изисква специален двигател с вградени датчици.
Знам, че има и български фирми, които ги правят. Аз имам опит с регулатори на Danfoss. Много са скъпи. Е, имат и много възможности, но на практика не ги използвам. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Dalgia Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 24, 2005 6:33 Заглавие: |
|
|
| Днеска отивам до магазина и ще видя фирмата която ги прави.Бях тръгнал да ти чертая схема на магазина ама се отказах.Познавам един дето има напредък по въпроса ако те интересува ще питам. |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 24, 2005 9:00 Заглавие: |
|
|
Всички големи производители на промишлена електроника имат серии такива регулатори. На Телемеханик серията е Алтивар, за тази мощност - около 550 лв.; Мьолер - малко под 500. Мицубиши и Омрон също правят такива. В София има представителства на всички тези фирми - питай на място за цените. Мисля, че цената е оправдана - виждал съм в действие такъв и регулирането е перфектно. Има си вградени защити, повечето имат и цифрово управление.
Виж и това: http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=5667 макар че е малко мощничко за твоя случай. |
|
|
 |
Dalgia Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 24, 2005 12:10 Заглавие: |
|
|
Така докладвам:
Фирма Elektroinvent
Адрес София1407 Бул."Черни връх"
Тел. 02 868 70 56 / 02 862 30 96
Факс 02 962 52 63
e-mail [email protected]
Дано да ти е от полза. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Мар 26, 2005 11:01 Заглавие: |
|
|
| Dalgia написа: | | Днеска отивам до магазина и ще видя фирмата която ги прави.Бях тръгнал да ти чертая схема на магазина ама се отказах.Познавам един дето има напредък по въпроса ако те интересува ще питам. |
Ако можеш да поразровиш ще ти бъда благодарен много
Мерси на всички пичове дето се отзоваха на проблема ми |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 28, 2005 17:11 Заглавие: |
|
|
| Виж www.elmedia.net - пусни в търсачката примерно "честотен" - ще ти върне резултати поне за няколко фирми, с адреси телефони и т.н. |
|
|
 |
|