Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Честотно регулиране на обороти на асинхронен двигател
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Desert Leo
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Мар 23, 2005 16:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Честотният регулатор не е чак толкова труден за изработване.
Правят се на принципа ШИМ синтезирана синусоида.
Един вариант е със специализираните драйвери на International Rectifier. Драйверът се управлява от контролер, а той управлява 6 мосфета, в трифазна мостова схема. Захранването на мосфетите е от еднофазен или трифазен мостов изправител (в зависимост от мощността на двигателя). Това е в най-простия случай. Има варианти с управление на спирачка, с датчик на положението на ротора, който позволяма плавно намаляване на оборотите, спиране и реверсиране, но изисква специален двигател с вградени датчици.

Знам, че има и български фирми, които ги правят. Аз имам опит с регулатори на Danfoss. Много са скъпи. Е, имат и много възможности, но на практика не ги използвам.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Dalgia
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Мар 24, 2005 6:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Днеска отивам до магазина и ще видя фирмата която ги прави.Бях тръгнал да ти чертая схема на магазина ама се отказах.Познавам един дето има напредък по въпроса ако те интересува ще питам.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла MSN Messenger
мульо
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Чет Мар 24, 2005 9:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Всички големи производители на промишлена електроника имат серии такива регулатори. На Телемеханик серията е Алтивар, за тази мощност - около 550 лв.; Мьолер - малко под 500. Мицубиши и Омрон също правят такива. В София има представителства на всички тези фирми - питай на място за цените. Мисля, че цената е оправдана - виждал съм в действие такъв и регулирането е перфектно. Има си вградени защити, повечето имат и цифрово управление.
Виж и това: http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=5667 макар че е малко мощничко за твоя случай.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Dalgia
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Мар 24, 2005 12:10    Заглавие: Отговорете с цитат

Така докладвам:
Фирма Elektroinvent
Адрес София1407 Бул."Черни връх"
Тел. 02 868 70 56 / 02 862 30 96
Факс 02 962 52 63
e-mail [email protected]
Дано да ти е от полза.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла MSN Messenger
Гост

МнениеПуснато на: Съб Мар 26, 2005 11:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Dalgia написа:
Днеска отивам до магазина и ще видя фирмата която ги прави.Бях тръгнал да ти чертая схема на магазина ама се отказах.Познавам един дето има напредък по въпроса ако те интересува ще питам.

Ако можеш да поразровиш ще ти бъда благодарен много
Мерси на всички пичове дето се отзоваха на проблема ми
Върнете се в началото
мульо
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пон Мар 28, 2005 17:11    Заглавие: Отговорете с цитат

Виж www.elmedia.net - пусни в търсачката примерно "честотен" - ще ти върне резултати поне за няколко фирми, с адреси телефони и т.н.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети