Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Въпроси около авто сд мр3 плейър Megakick Grenada

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Crank
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Варна/Шумен

МнениеПуснато на: Нед Яну 17, 2010 22:17    Заглавие: Въпроси около авто сд мр3 плейър Megakick Grenada Отговорете с цитат

Здравейте,
схема на това диване не успях да намеря. Досега не ми се е налагало да се ровичкам в такъв тип техника и имам следните въпроси:
Понеже има интервенции по него и лентовия кабел за СД-то ,а и пистите от платката с която се свързва са отлепени - смятам да откача СД модула и да си остане само радиото.... Та, след като го откача би ли трябвало да работи радиото, при положение, че след пускане поства грешка, че неможе да чете от СД-то и продължава със радио, НО без звук?
Споделете!
chavdar68
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: В.Търново

МнениеПуснато на: Пон Яну 18, 2010 8:36    Заглавие: СД Отговорете с цитат

Трябва да работи и след отстраняването на механиката на СД-то . Щом е имало интервенции по куплунга на лентовия кабел за СД-то е хубаво да се огледа да няма някое късо . След като се махне и ако няма звук на крайното стъпало - да се огледа работи ли st\by на стъпалото .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Crank
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Варна/Шумен

МнениеПуснато на: Пон Фев 08, 2010 21:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Да, наистина след премахването на СД модула, а и на платката с USB and SD card входовете - тръгна диването. Сигурно в продължение на час го тествах в домашни условия със закачена смешна колонка от РС и нямаше забележки, НО като го сложих в колата дори и да не е пуснато - радиатора му грее ужасно /като се има предвид, че в домашни условия беше пускано без монтирания радиатор на стъпалото/, ако звука се усили на стойност повече от "25" при максимални "50" - чува се лек пукот от говорителите и вече звук не се чува - докато не го разкача и скача отново..... а и дори да не се увеличава повече от "20" след около 15 минути работа вече звук и не пуща.
Не съм се ровичкал в такава техника и всякакви насоки - какво да търся и къде - ще са добре дошли. Че дори и говорителите нямам представа какви са - тръгвам по тъмно и се връщам по тъмно, и сигурно чак събота ще мога да ги погледна. Срам е, че тази кола Я имам от повече от 2 години, но чак сега ми дотрябва някакво радио в нея, защото имам по 80-ина км на ден път до работа и обратно...
Лека и спорна!
chavdar68
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: В.Търново

МнениеПуснато на: Вто Фев 09, 2010 8:57    Заглавие: ...... Отговорете с цитат

Провери говорителите на колата , два или четири - колкото са монтирани , да не има утечка към корпус \маса\ . Самите говорители -също , колко ома им е съпротивлението . Стъпалото явно е с вградена защита и ако има и една от описаните предпоставки - ще свирва за малко и ще изключва .П.П. Обърни внимание и на това , да не би говорителите да са били свързани с обща "маса" , ако е имало преди това някое старо радио . Новите са с отделни изходи за всеки говорител .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети