|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Crank Опитен потребител

Регистриран на: 11 Май 2005 Мнения: 153 Местожителство: гр.Варна/Шумен
|
Пуснато на: Нед Яну 17, 2010 22:17 Заглавие: Въпроси около авто сд мр3 плейър Megakick Grenada |
|
|
Здравейте,
схема на това диване не успях да намеря. Досега не ми се е налагало да се ровичкам в такъв тип техника и имам следните въпроси:
Понеже има интервенции по него и лентовия кабел за СД-то ,а и пистите от платката с която се свързва са отлепени - смятам да откача СД модула и да си остане само радиото.... Та, след като го откача би ли трябвало да работи радиото, при положение, че след пускане поства грешка, че неможе да чете от СД-то и продължава със радио, НО без звук?
Споделете! _________________ Господ прощава - червеите не. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
chavdar68 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 18, 2010 8:36 Заглавие: СД |
|
|
| Трябва да работи и след отстраняването на механиката на СД-то . Щом е имало интервенции по куплунга на лентовия кабел за СД-то е хубаво да се огледа да няма някое късо . След като се махне и ако няма звук на крайното стъпало - да се огледа работи ли st\by на стъпалото . |
|
|
 |
Crank Опитен потребител

Регистриран на: 11 Май 2005 Мнения: 153 Местожителство: гр.Варна/Шумен
|
Пуснато на: Пон Фев 08, 2010 21:59 Заглавие: |
|
|
Да, наистина след премахването на СД модула, а и на платката с USB and SD card входовете - тръгна диването. Сигурно в продължение на час го тествах в домашни условия със закачена смешна колонка от РС и нямаше забележки, НО като го сложих в колата дори и да не е пуснато - радиатора му грее ужасно /като се има предвид, че в домашни условия беше пускано без монтирания радиатор на стъпалото/, ако звука се усили на стойност повече от "25" при максимални "50" - чува се лек пукот от говорителите и вече звук не се чува - докато не го разкача и скача отново..... а и дори да не се увеличава повече от "20" след около 15 минути работа вече звук и не пуща.
Не съм се ровичкал в такава техника и всякакви насоки - какво да търся и къде - ще са добре дошли. Че дори и говорителите нямам представа какви са - тръгвам по тъмно и се връщам по тъмно, и сигурно чак събота ще мога да ги погледна. Срам е, че тази кола Я имам от повече от 2 години, но чак сега ми дотрябва някакво радио в нея, защото имам по 80-ина км на ден път до работа и обратно...
Лека и спорна! _________________ Господ прощава - червеите не. |
|
|
 |
chavdar68 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 09, 2010 8:57 Заглавие: ...... |
|
|
| Провери говорителите на колата , два или четири - колкото са монтирани , да не има утечка към корпус \маса\ . Самите говорители -също , колко ома им е съпротивлението . Стъпалото явно е с вградена защита и ако има и една от описаните предпоставки - ще свирва за малко и ще изключва .П.П. Обърни внимание и на това , да не би говорителите да са били свързани с обща "маса" , ако е имало преди това някое старо радио . Новите са с отделни изходи за всеки говорител . |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|