|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 20, 2010 19:02 Заглавие: |
|
|
Божилов,някак не ми се ще да е така както си го написал.Имам си едно по друго схващане.Аз съм на 53 години.Ако е рекъл Господ имам още петнадесетина активни години и не ми се ще да ги прекарам с черните очила на очите.На много места където ходя срещам приятни интелигентни и добри хора.Когато се срещам с такива хора оставам с усещането ,че не всичко е загубено.
За Апостола според мен въпрос на вътрешно чувство е да го носиш в сърцето си.Това вътрешно чувство да го предадеш на децата си ,че и те да имат своя идол и пример за подражание.В първия пост съвсем вярно си написал-"Да почетем паметта " Бесене не се празнува а е единствено повод за размисъл.
Днес целия хубав ден изкарах с едни такива добри и интелигентни хора-господин Коцев,господин Станоев и господин Фишев.Накак като се срещам с такива хора на душата ми става по светло и се чувствувам по човек .
Да знаете че надежда има и ще бъде по светло. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 20, 2010 19:19 Заглавие: |
|
|
Ха дано да си прав... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Съб Фев 20, 2010 19:43 Заглавие: |
|
|
Точно ти трябва да си по - оптимистично настроен! / Прости ми "съвета"!/... Защо? Защото имаш възможността да си това, което си! Отличен професионалист, и добър човек! Човек, който с цената на много труд, е постигнал това, което е! Това никой не може да ти го отнеме! Нито чалгата, нито простията нечия, нито нечие невежество да управлява държавата, или каквото и да било!... Ти си избрал да си тук! Не си побягнал на вън, с всичките произтичащи от това "неудобства"! Защото "на вън" е Убаво, ама тук ни е по - Убаво! Това е избор, и всеки го прави за себе си, с всичките произтичащи от това добри, и лоши последствия! Изборът да си там, където ти е по - добре! ... Ние всички сме част от доброто и лошото в тая страна. Тя си е нашата страна. Добра или лоша. Тук ни е корена, тук сме израсли, тук ще ни гният кокалите... Животът е един, и всеки има достатъчно време да се самоопредели, какъв да бъде в този живот! Добър, лош, чалгаджия, рокаджия, "нормален" запалянко, или такъв който отива за да счупи някоя и друга седалка на стадиона... Това е действителността! Ако някои има идеята - как да я променим, да сподели! Сигурно много са имали идеи за това, но все нещо не се е получавало. Не знам! Може би винаги избираме по - дългия път, към по - доброто?! Нещо ни кара да сме такива. Ако знаеш какво е - кажи! Аз не го знам... Знам само, че "черния" цвят не е единственият! Другите цветове са ми по - интересни! ... Животът продължава! Животът е хубав!
Исках и това да кажа: Ако ние бяхме като Апостола, и той беше като нас - отдавна да се е претопил в "общото", и отдавна да е забравен... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Фев 20, 2010 20:33 Заглавие: |
|
|
"Неудобствата" си ги има и тук.Една немалка част от хората,които са останали и се мъчат да градят нещо тука се чувстват и сега емигранти.Други са останали щото са били "вързани" по някаква причина.Семействи,жени,дяца.Колко от тия,които са сега тука ще си сложат ръка на сърцето и ще кажат честно че ако сега беше 90та или сега бяха на 25 нямаше да запалят гумите през най-близкото мернало им се пред погледа ГКПП с една торба гащи в багажника На към Канада,Испания или без значение къде...Че и един голям камък ще сложат на излизане и ще си плюят 3 пъти в пазвата...
Левски не е толкоз човек,колкото една идея.Че може да се гледа в бъдещето и да се гледат неосъществимите мечти и да си каже човек-защо не и защо да е чак пък неостъществимо?Едва ли си е правил илюзиите,че може да бутне империя,която макар и изостанала по това време,все пак е била все още доста мощна и простираща се чак до Средна Азия и Северна Африка...
Казваме,че човек кат Левски бил много нужен да се роди и сега.Да се осъществи някаква било еволюция,било революции в душите и народопсихологията на българина.Ами хубаво ама Левски е продукт на една епоха и на едни идеи(на епохата на националните-революции).Той даже като изпълнител не е направил кой знае колко на фона на хора,като Бенковски примерно.А ако въобще не се е бил родил,щеше да има някой друг вместо него.Сега феномена "Левски" няма как да се роди,щото ги няма идеите,които са го родили.Сега всеки гледа в паницата,гледа в консуматорството,никой не гледа неосъществимото и да си вика защо не.В който и аспект на живота да погледнеш-все е така...
А и да има някакви идеи,които да родят нещо-те ще са повече от пошли,а това което ще се роди-уродливо.Така че по-добре и да не се ражда-щото току виж Хегел пак излязъл прав че събитията в историята се повтарят по два пъти-първия път като трагедия,а втория път като фарс... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
helios Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 20, 2010 20:47 Заглавие: |
|
|
| И тогава въпроса е: Да честваме ли Апостола, или и това не заслужаваме вече?! Щом сме толкова деградирали, и материалисти /само/... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Фев 20, 2010 21:14 Заглавие: |
|
|
Честно казано отговора на въпроса ти според мене е "Без значение".Какво като ще се чества,ако на практика в живота си човек никога не е спазвал идеите му.Става малко като съвременното християнство в България.Ей аз примерно не съм християнин-атеист съм.Но ми е чудно колко много хора има по черквите по Коледа и по Великден.Да се покажат-седят смирено със свещ и слушат литургиите.Същия тоя смирения ако утре го засечеш на кръстовище или му направиш забележка да му не сере кучето в пясъчника в парка може да те надъни с юмруци(или поне да ти спомене половината рода от женски пол) ама иначе е смирен и обича ближния.Та дали ще седи със свещта в църквата или ще седи с цветя пред паметника-разлика нема.Който иска да си го чества,споменава или почита.И както иска.
А и въбоще това са проблеми,които ни глождят тебе и мене.И още една шепа хора.Докато си лафим съм пуснал един дарак да го чакам да загуби зеленото и слушам мимоходом че една 18 годишна пикла върховната цел в живота и била да си сложи силикон и от мярка на бюсто 96цъ да станела 96дъ(може и да бъркам цифрите).Те тва се вика върховен идеал,те тва е мечта,те тва е въжделение.А ти ми говориш за Левски,за чествания.Къв Левски,кви пет лева... _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
nerazzurri1908 Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 20, 2010 21:27 Заглавие: |
|
|
| за съжаление всичко написано от Божилов е самата реалност ... колкото и оптимисти да се опитваме да бъдем, каквото и добро да направим, то е просто прашинка в сравнение с всичко случващо се около нас, на което не може да се противопоставим, защото е в сила правилото по-силният побеждава. Но не ни остава друго освен: "Просто зъби стисни и дълбай - с кървави корени, с кости и мисъл! За да стигнеш до скрития смисъл преди своя безмислен край!" |
|
|
 |
igp Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 20, 2010 21:35 Заглавие: Да почетем паметта на апостола |
|
|
| Божилов,ти даде толкова теми за дискутиране че се чудя от къде да почна.За мен Левски е светиня и мисля ,че малко народи могат да се похвалят с такъв човек.А ,че промяна има но ние като че ли забравихме че можем да пътуваме свободно,да има всичко по магазините,да можем да живеем в който искаме град на България аслед две години и в ЕС.А за младите,имам две дъщери и двете говорят добре немски и англииски.За разлика от моето поколение гледат практично на нещата и за разлика от моето поколение имат повече шанс и нищо повече.А колкото до чужбина,7 дена бях на гости в Германия и на петия разбрах,че там нее за мен.Това трябва да се почувства да се усети,уж всичко им е хубаво а моя приятел които е лекар там на две ракии призна че понякога му идва пеша да тръгне за България. |
|
|
 |
helios Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 20, 2010 21:56 Заглавие: |
|
|
"...За да стигнеш до скрития смисъл преди своя безмислен край!"
И какво по - хубаво, и истинско от това може да има?!  |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 20, 2010 23:18 Заглавие: |
|
|
| Споделям мнението на Божилов. Като писах, че навсякъде има тъпаци, имах пред вид в цялото ни съвременно българско общество. За съжаление и сред журналистите, които би трябвало да са по- с акъла и образованието си и да не стигат до такива малоумни изцепки. Макар, че като гледам всичката помия, която ни залива от медиите, този едва ли е единствен. Аз поне трудно намирам нещо свястно за гледане по българските телевизии. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|