Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Да почетем паметта на Апостола!
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Фев 20, 2010 19:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Божилов,някак не ми се ще да е така както си го написал.Имам си едно по друго схващане.Аз съм на 53 години.Ако е рекъл Господ имам още петнадесетина активни години и не ми се ще да ги прекарам с черните очила на очите.На много места където ходя срещам приятни интелигентни и добри хора.Когато се срещам с такива хора оставам с усещането ,че не всичко е загубено.
За Апостола според мен въпрос на вътрешно чувство е да го носиш в сърцето си.Това вътрешно чувство да го предадеш на децата си ,че и те да имат своя идол и пример за подражание.В първия пост съвсем вярно си написал-"Да почетем паметта " Бесене не се празнува а е единствено повод за размисъл.
Днес целия хубав ден изкарах с едни такива добри и интелигентни хора-господин Коцев,господин Станоев и господин Фишев.Накак като се срещам с такива хора на душата ми става по светло и се чувствувам по човек .
Да знаете че надежда има и ще бъде по светло.
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Фев 20, 2010 19:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Ха дано да си прав...
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
helios
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Pirdop/Zlatica

МнениеПуснато на: Съб Фев 20, 2010 19:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Точно ти трябва да си по - оптимистично настроен! / Прости ми "съвета"!/... Защо? Защото имаш възможността да си това, което си! Отличен професионалист, и добър човек! Човек, който с цената на много труд, е постигнал това, което е! Това никой не може да ти го отнеме! Нито чалгата, нито простията нечия, нито нечие невежество да управлява държавата, или каквото и да било!... Ти си избрал да си тук! Не си побягнал на вън, с всичките произтичащи от това "неудобства"! Защото "на вън" е Убаво, ама тук ни е по - Убаво! Това е избор, и всеки го прави за себе си, с всичките произтичащи от това добри, и лоши последствия! Изборът да си там, където ти е по - добре! ... Ние всички сме част от доброто и лошото в тая страна. Тя си е нашата страна. Добра или лоша. Тук ни е корена, тук сме израсли, тук ще ни гният кокалите... Животът е един, и всеки има достатъчно време да се самоопредели, какъв да бъде в този живот! Добър, лош, чалгаджия, рокаджия, "нормален" запалянко, или такъв който отива за да счупи някоя и друга седалка на стадиона... Това е действителността! Ако някои има идеята - как да я променим, да сподели! Сигурно много са имали идеи за това, но все нещо не се е получавало. Не знам! Може би винаги избираме по - дългия път, към по - доброто?! Нещо ни кара да сме такива. Ако знаеш какво е - кажи! Аз не го знам... Знам само, че "черния" цвят не е единственият! Другите цветове са ми по - интересни! ... Животът продължава! Животът е хубав! Wink

Исках и това да кажа: Ако ние бяхме като Апостола, и той беше като нас - отдавна да се е претопил в "общото", и отдавна да е забравен...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Фев 20, 2010 20:33    Заглавие: Отговорете с цитат

"Неудобствата" си ги има и тук.Една немалка част от хората,които са останали и се мъчат да градят нещо тука се чувстват и сега емигранти.Други са останали щото са били "вързани" по някаква причина.Семействи,жени,дяца.Колко от тия,които са сега тука ще си сложат ръка на сърцето и ще кажат честно че ако сега беше 90та или сега бяха на 25 нямаше да запалят гумите през най-близкото мернало им се пред погледа ГКПП с една торба гащи в багажника Question На към Канада,Испания или без значение къде...Че и един голям камък ще сложат на излизане и ще си плюят 3 пъти в пазвата...
Левски не е толкоз човек,колкото една идея.Че може да се гледа в бъдещето и да се гледат неосъществимите мечти и да си каже човек-защо не и защо да е чак пък неостъществимо?Едва ли си е правил илюзиите,че може да бутне империя,която макар и изостанала по това време,все пак е била все още доста мощна и простираща се чак до Средна Азия и Северна Африка...
Казваме,че човек кат Левски бил много нужен да се роди и сега.Да се осъществи някаква било еволюция,било революции в душите и народопсихологията на българина.Ами хубаво ама Левски е продукт на една епоха и на едни идеи(на епохата на националните-революции).Той даже като изпълнител не е направил кой знае колко на фона на хора,като Бенковски примерно.А ако въобще не се е бил родил,щеше да има някой друг вместо него.Сега феномена "Левски" няма как да се роди,щото ги няма идеите,които са го родили.Сега всеки гледа в паницата,гледа в консуматорството,никой не гледа неосъществимото и да си вика защо не.В който и аспект на живота да погледнеш-все е така...
А и да има някакви идеи,които да родят нещо-те ще са повече от пошли,а това което ще се роди-уродливо.Така че по-добре и да не се ражда-щото току виж Хегел пак излязъл прав че събитията в историята се повтарят по два пъти-първия път като трагедия,а втория път като фарс...
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
helios
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Фев 20, 2010 20:47    Заглавие: Отговорете с цитат

И тогава въпроса е: Да честваме ли Апостола, или и това не заслужаваме вече?! Щом сме толкова деградирали, и материалисти /само/...
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Фев 20, 2010 21:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Честно казано отговора на въпроса ти според мене е "Без значение".Какво като ще се чества,ако на практика в живота си човек никога не е спазвал идеите му.Става малко като съвременното християнство в България.Ей аз примерно не съм християнин-атеист съм.Но ми е чудно колко много хора има по черквите по Коледа и по Великден.Да се покажат-седят смирено със свещ и слушат литургиите.Същия тоя смирения ако утре го засечеш на кръстовище или му направиш забележка да му не сере кучето в пясъчника в парка може да те надъни с юмруци(или поне да ти спомене половината рода от женски пол) ама иначе е смирен и обича ближния.Та дали ще седи със свещта в църквата или ще седи с цветя пред паметника-разлика нема.Който иска да си го чества,споменава или почита.И както иска.
А и въбоще това са проблеми,които ни глождят тебе и мене.И още една шепа хора.Докато си лафим съм пуснал един дарак да го чакам да загуби зеленото и слушам мимоходом че една 18 годишна пикла върховната цел в живота и била да си сложи силикон и от мярка на бюсто 96цъ да станела 96дъ(може и да бъркам цифрите).Те тва се вика върховен идеал,те тва е мечта,те тва е въжделение.А ти ми говориш за Левски,за чествания.Къв Левски,кви пет лева...
nerazzurri1908
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Фев 20, 2010 21:27    Заглавие: Отговорете с цитат

за съжаление всичко написано от Божилов е самата реалност ... колкото и оптимисти да се опитваме да бъдем, каквото и добро да направим, то е просто прашинка в сравнение с всичко случващо се около нас, на което не може да се противопоставим, защото е в сила правилото по-силният побеждава. Но не ни остава друго освен: "Просто зъби стисни и дълбай - с кървави корени, с кости и мисъл! За да стигнеш до скрития смисъл преди своя безмислен край!"
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
igp
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Съб Фев 20, 2010 21:35    Заглавие: Да почетем паметта на апостола Отговорете с цитат

Божилов,ти даде толкова теми за дискутиране че се чудя от къде да почна.За мен Левски е светиня и мисля ,че малко народи могат да се похвалят с такъв човек.А ,че промяна има но ние като че ли забравихме че можем да пътуваме свободно,да има всичко по магазините,да можем да живеем в който искаме град на България аслед две години и в ЕС.А за младите,имам две дъщери и двете говорят добре немски и англииски.За разлика от моето поколение гледат практично на нещата и за разлика от моето поколение имат повече шанс и нищо повече.А колкото до чужбина,7 дена бях на гости в Германия и на петия разбрах,че там нее за мен.Това трябва да се почувства да се усети,уж всичко им е хубаво а моя приятел които е лекар там на две ракии призна че понякога му идва пеша да тръгне за България.
Върнете се в началото
helios
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Фев 20, 2010 21:56    Заглавие: Отговорете с цитат

"...За да стигнеш до скрития смисъл преди своя безмислен край!"

И какво по - хубаво, и истинско от това може да има?! Wink
Върнете се в началото
мульо
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Съб Фев 20, 2010 23:18    Заглавие: Отговорете с цитат

Споделям мнението на Божилов. Като писах, че навсякъде има тъпаци, имах пред вид в цялото ни съвременно българско общество. За съжаление и сред журналистите, които би трябвало да са по- с акъла и образованието си и да не стигат до такива малоумни изцепки. Макар, че като гледам всичката помия, която ни залива от медиите, този едва ли е единствен. Аз поне трудно намирам нещо свястно за гледане по българските телевизии.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети