| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 05, 2010 13:26 Заглавие: |
|
|
Ааама "малко"....Квото е-дано поне кара.Пък ако стареца и недовижда ще е супер,че иначе ще ти пита що му няма началото и края на буквите,като дават някой филм.  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ivtv1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 05, 2010 13:54 Заглавие: |
|
|
| Само да споделя скромния си опит-отварял съм 28 или 29 инча беше HITACHI -с шаси от ЕЛЕКТРОН-380 закачено да виси с две планки. |
|
|
 |
maistor trichko Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 05, 2010 16:41 Заглавие: |
|
|
Аз така слагах 21 инчов кинескоп Sony с неговата си отклонителна система на шаси от 29 инчово Sony със заминал кинескоп. Всичко стана без хардуерна намеса, само с настройки в сервизен режим. Идеалнa геометрия. Сигурно работи така вече трета година. Ама все си мисля, дали не съм създал някакъв вид рентгенов облъчвател!? 
Последната промяна е направена от maistor trichko на Пет Мар 05, 2010 17:19; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
joro66 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 05, 2010 16:47 Заглавие: |
|
|
| ivtv1 написа: | | Само да споделя скромния си опит-отварял .... |
Интересно как са го управлявали. Сигурно е било с допълнителен модул на дистанционно. _________________ Висшето образование и алкохола на никого не прощават. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Мар 05, 2010 17:03 Заглавие: |
|
|
| maistor trichko написа: | | ... |
От голям екран на малък като геометрия няма проблем(или ако има е решим сравнително лесно).Проблема е обратното.За "рентгена" отделно.
С тастатурата на Електроня отстрани.Пада дърводелска работа.Така съм виждал масово преправяни с шаси от Е380 цифрови кутели-Schneider DTV1/DTV2 и подобни-явно в началото са били мъчни за някои от майсторята и/или не е имало чаркове... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
don bazilio Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 05, 2010 19:21 Заглавие: Шаси на 21 инчов тв с 29 ин. кинескоп |
|
|
| Искам и аз да споделя нещо по тоя въпрос .То за шасито в друга кутия наистина има повече дърводелска работа .Доколкото за управлението има толкова захвърлени Електрончета с готови платки .Продаваха ги на времето много но си отидоха заедно с Електрончетата. Лично аз притежавам все още пенсиониран Електрон с 67 см 110 градуса кинескоп . Колегата казва че е видял такова шаси но то работи с 145в +В има си корекции .Може би затова е станало .И още нещо все пак има такива модели телевизори с 67 см кинескоп и 110 градуса които нямат корекции . Аз също се чудих но хората са го направили имам в избата един такъв Фишер му е марката. Кинескопа му е идеален без гривни и с тънка шийка. Подариха ми го заедно с оригиналната схема. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Мар 05, 2010 19:56 Заглавие: |
|
|
Има корекция,само че може да не е класическата,която е по съвременните телевизори,а с трансдуктори примерно. _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
joro66 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 05, 2010 20:02 Заглавие: |
|
|
Божилов, извинявай ще ме просветиш ли какво представляват трансдукторите, че за пръв път чувам тая дума. Няма да е лошо и някой фрагмент от схема да покажеш. Мерси предварително. _________________ Висшето образование и алкохола на никого не прощават. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Мар 05, 2010 20:16 Заглавие: |
|
|
Схемата на Е714 примерно. _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
joro66 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 05, 2010 20:34 Заглавие: |
|
|
Мерси, ламповите ги знаех че така са направени корекциите им, ама не знаех че им викат така. Мислех че е някоя по нова технология  _________________ Висшето образование и алкохола на никого не прощават. |
|
|
 |
|