Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Шаси на 21 инчов тв с 29 ин. кинескоп
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Мар 05, 2010 13:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Ааама "малко"....Квото е-дано поне кара.Пък ако стареца и недовижда ще е супер,че иначе ще ти пита що му няма началото и края на буквите,като дават някой филм. Laughing
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
ivtv1
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: elin pelin

МнениеПуснато на: Пет Мар 05, 2010 13:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Само да споделя скромния си опит-отварял съм 28 или 29 инча беше HITACHI -с шаси от ЕЛЕКТРОН-380 закачено да виси с две планки.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
maistor trichko
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Пет Мар 05, 2010 16:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз така слагах 21 инчов кинескоп Sony с неговата си отклонителна система на шаси от 29 инчово Sony със заминал кинескоп. Всичко стана без хардуерна намеса, само с настройки в сервизен режим. Идеалнa геометрия. Сигурно работи така вече трета година. Ама все си мисля, дали не съм създал някакъв вид рентгенов облъчвател!? Rolling Eyes

Последната промяна е направена от maistor trichko на Пет Мар 05, 2010 17:19; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
joro66
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Пет Мар 05, 2010 16:47    Заглавие: Отговорете с цитат

ivtv1 написа:
Само да споделя скромния си опит-отварял ....

Интересно как са го управлявали. Сигурно е било с допълнителен модул на дистанционно.
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Мар 05, 2010 17:03    Заглавие: Отговорете с цитат

maistor trichko написа:
...

От голям екран на малък като геометрия няма проблем(или ако има е решим сравнително лесно).Проблема е обратното.За "рентгена" отделно. Laughing
joro66 написа:
...

С тастатурата на Електроня отстрани.Пада дърводелска работа.Така съм виждал масово преправяни с шаси от Е380 цифрови кутели-Schneider DTV1/DTV2 и подобни-явно в началото са били мъчни за някои от майсторята и/или не е имало чаркове...
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
don bazilio
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Пет Мар 05, 2010 19:21    Заглавие: Шаси на 21 инчов тв с 29 ин. кинескоп Отговорете с цитат

Искам и аз да споделя нещо по тоя въпрос .То за шасито в друга кутия наистина има повече дърводелска работа .Доколкото за управлението има толкова захвърлени Електрончета с готови платки .Продаваха ги на времето много но си отидоха заедно с Електрончетата. Лично аз притежавам все още пенсиониран Електрон с 67 см 110 градуса кинескоп . Колегата казва че е видял такова шаси но то работи с 145в +В има си корекции .Може би затова е станало .И още нещо все пак има такива модели телевизори с 67 см кинескоп и 110 градуса които нямат корекции . Аз също се чудих но хората са го направили имам в избата един такъв Фишер му е марката. Кинескопа му е идеален без гривни и с тънка шийка. Подариха ми го заедно с оригиналната схема.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Мар 05, 2010 19:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Има корекция,само че може да не е класическата,която е по съвременните телевизори,а с трансдуктори примерно.
joro66
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Мар 05, 2010 20:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Божилов, извинявай ще ме просветиш ли какво представляват трансдукторите, че за пръв път чувам тая дума. Няма да е лошо и някой фрагмент от схема да покажеш. Мерси предварително.
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Мар 05, 2010 20:16    Заглавие: Отговорете с цитат

Схемата на Е714 примерно.
joro66
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Мар 05, 2010 20:34    Заглавие: Отговорете с цитат

Мерси, ламповите ги знаех че така са направени корекциите им, ама не знаех че им викат така. Мислех че е някоя по нова технология Embarassed
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Страница 2 от 4

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети